Pravila ženskih prijateljstava koja često zaboravljamo

Foto: Accessorize

JEDNAKO kao i s ljubavnom vezom, i održavanje prijateljstva može biti teško.

Osim onih standardnih, poput uvijek budi iskrena, ne tračaj svoje prijateljice i ne petljaj se s njihovim bivšima, postoje još neka pravila kad je riječ o prijateljstvu, koja često zaboravljamo.
 
1. Njezini neprijatelji su i tvoji neprijatelji
 
Ako tvoja najbolja prijateljica ima problema s nekom curom, iz bilo kojeg razloga, automatski ga imaš i ti. To ne znači da moraš biti bezobrazna prema njoj, ali ne bi ni trebala razgovarati s njom. Pogotovo ne sa sadašnjom curom njezinog bivšeg dečka. 
 
2. Odgovor na pitanje "kako izgledam?"
 
Na ovom se pitanju gotovo uvijek "lome koplja", dok je odgovor samo jedan i on mora biti apsolutno iskren. Iako vrlo često nije ugodno reći istinu, bolje i tako pa poštediti prijateljicu od javnog sramoćenja. Ona prava bit će ti zahvalna.
 
3. Njezini problemi se ne prepričavaju
 
Svi to radimo i često ne mislimo ništa loše, no trebali bi prestati s tom navikom. Ako ti ona kaže nešto u povjerenju, taj podatak ne bi smjela znati niti tvoja mama, niti neka druga prijateljica, niti dečko.
 
4. Savjeti
 
Najgore što možeš učiniti svojoj prijateljici po tom pitanju je ponuditi joj savjet koji ona želi čuti. Budi iskrena i pokušaj ju pripremiti na najgore. Možda to neće cijeniti odmah, no poslije će ti biti itekako zahvalna.
 
5. Novac
 
Novac se posuđuje, ali i vraća i to na vrijeme, bez obzira koliko ste bliske. Također,  kao ni u vezama, ni ovdje se ne bi trebalo brojati koliko je tko potrošio, no bilo kakva vrsta "izvlačenja" nije poželjna, jer je vrlo sebična i jako ide na živce.
 
6. Ona ima i život mimo tebe
 
Tvoja najbolja prijateljica nije tvoj dečko. Ona te ne treba zvati svaki dan, odmajh odgovoriti na poruku ili se viđati samo s tobom. I obrnuto. Drugim riječima, ako se neka od vas često žali na to da ne provodite dovoljno vremena zajedno, vrijeme je da si nađe posao, dečka ili hobi.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.