Pravila putovanja javnim prijevozom

LJETO nam je stiglo, a koferi se polako počinju puniti stvarima potrebnim za odmor iz snova. Ako si kad putovala javnim prijevoznom, sigurno si imala bliski susret s ljudima koji su zaboravili osnove Bontona. Slijedi nekoliko pravila kojih bismo se svi trebali pridržavati:

Ne radi se o zabavi

Neki se ljudi više od svega raduju upoznavanju stranaca i "prijateljevanju" s istima. Drugima je to mrsko. Dakle, ako primijetiš da je vaš "razgovor" zapravo monolog, odustani od ideje da ćeš pronaći najbolju frendicu samo zato što bi se ti družila. Sjeti se samo koliko ti je bilo mrsko kad ti je nepoznata baka u tramvaju ispričala svoju, a i obiteljsku povijest bolesti.

Biti nepozvani DJ u javnom prijevozu nije dobra ideja

Nitko ti ne zabranjuje da preslušavaš svoje najdraže albume putem mp3-playera, ali opće je poznato da bi jačinu zvuka trebala podesiti tako da ju ne čuje ekipa iz 3 separea dalje od tebe. Još je gora stvar kad "slučajno zaboraviš slušalice" pa svim prisutnima želiš pokazati koliko su jaki basovi na zvučniku tvog mobitela. Ne dijele svi istu strast prema istoj vrsti glazbe pa se suzdrži da sa svima podijeliš najnoviji remix neke pjesme Nede Ukraden.

Ne bulji u tuđe

U redu, kao prvo - nije pristojno nekoga odmjeravati od glave do pete punih 15 minuta, a kao drugo - još je nepristojnije čitati knjigu ili novine svog suputnika u trenutku kad ih on drži u rukama. Ako već ne možeš odoljeti "bacanju oka" na super zanimljiv članak, potrudi se ništa ne komentirati.

Bez brige, stići ćeš izaći van

Nemoj preskakati ljude i sjedala samo kako bi što prije izašla van na stanici. Budi strpljiva i pričekaj svoj red jer u pitanju je svega par minuta razlike. Laktarenje i psovanje ne dolaze u obzir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.