Počni čitati deklaracije: 4 stvari koje bi cure s osjetljivom kožom trebale izbjegavati

Foto: Cle de peau Beaute

ZA DJEVOJKE i žene s osjetljivom kožom, pronalazak odgovarajućih preparata za lice pravi je izazov. U svakom slučaju, najbolje je posjetiti dermatologa i otkriti koje ti kreme savršeno pristaju, no ako si ne možeš pomoći, a da ne zaviriš u parfumeriju, svakako pročitaj deklaracije i izbjegavaj sljedeće stvari:

1. Bojila

Bojila i izbjeljivači u kremama jedan su od najčešćih uzroka alergijskih reakcija na koži. Svakako izbjegavaj!

2. Parfumirane kreme

Kloni se i svih krema koje imaju parfumirane supstance kako bi ljepše mirisale. Drži se krema i proizvoda s jednostavnim sastojcima.

3. Konzervans

Premda ne mora značiti da će konzervansi izazvati reakcije na tvojoj koži, ako si nedavno imala problema s osipom ili iznenadnim crvenilom izazvanim kozmetičkim proizvodom - neko se vrijeme drži krema bez dvogodišnjeg roka trajanja.

4. Bilo što što ne možeš pročitati

Ne možeš pročitati pola sastojaka na kremi niti shvatiti što znače? Krema koju imaš u ruci nikako nije namijenjena hipersenzitivnoj koži. Zapamti najvažnije pravilo kad je osjetljiva koža u pitanju - manje je više!

Važno upozorenje!

Premda će brojni proizvođači prirodne i organske kozmetike s ponosom naglasiti kako su njihovi proizvodi najbolji za osjetljivu kožu, to nije pravilo. Često se događa da žene dobivaju alergijske reakcije upravo zbog nekih biljnih sastojaka pa nemoj slijepo vjerovati pričama. Nekome bolje odgovaraju organski proizvodi, a nekome oni nastali u laboratoriju.  Najbolje bi bilo da popričaš s dermatologom te isprobaš nekoliko krema (zatraži testere) kako bi shvatila koja ti najbolje pristaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.