Olakšaj si prve dane na novom radnom mjestu

Foto: Allure

NEĆE biti lako, ali preživjet ćeš.

Ovo je nekoliko stvari koje bi trebala imati na umu.
 
1. Nemoj si raditi pritisak
 
Nemoj se forsirati kako bi se svidjela baš svima prvi dan, jer je to nemoguće. Sve što trebaš je biti ljubazna prema svima i ne biti previše otvorena i bliska. Za sve ima vremena. Također, nemoj pretpostavljati da se nikome ne sviđaš, samo zato što su malo zatvoreniji prema tebi. Isto tako, što prije prihvatiš činjenicu da se ni kasnije nećeš svidjeti baš svima, to će ti biti lakše. To je jednostavno tako.
 
2. Istraži područje
 
Sve oko tebe sada je novo pa zašto ne iskoristiti slobodno vrijeme za malo istraživanje? Odličan način za započeti razgovor s novim kolegama je ispitati ih gdje možeš popiti najbolju kavu ili pojesti dobar ručak. I sama znaš koliko su pauze važne pa je bitno da ih iskoristiš što bolje.
 
3. Izbjegavaj podjele i tračeve
 
Bez obzira radi li se o velikoj organizaciji ili maloj skupini, uvijek ćeš naići na grupacije i uredske tračeve. Kao novi član, velika je mogućnost priklanjanja jednoj od tih skupina. Pripadnost određenoj skupini svakako će ubrzati tvoj osjećaj da si postala dio nečega te tvoj nivo udobnosti. No, najbolji način da izbjegneš probleme je da ostaneš neutralna i usredotočiš se isključivo na posao. Ostatak svojih radnih dana ovdje, imat ćeš dovoljno vremena za izgrađivanje osobnih odnosa. Održavaj one profesionalne što duže, posebno na samom početku.
 
4. Igraj na kartu poznanstava
 
Imaš li prijatelja ili nekog bivšeg kolegu na području svog novog radnog mjesta?  Znaš li možda nekog od svojih novih kolega od prije? Ako je odgovor potvrdan, oni ti lako mogu pružiti neku vrstu utjehe koja ti je potrebna. Oni ti također mogu otkriti zanimljive stvari u susjedstvu, s njima se možeš družiti tijekom pauze ili dolaziti na/odlaziti s posla. Zašto ne?
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.