Nepotrebno zauzimanje prostora: Stvari kojih bi se trebala riješiti već danas

POSTOJE ljudi kojima bacanje nepotrebnih stvari predstavlja problem. Mali "skupljači" čuče u svakom od nas pa se nerijetko dogodi da čuvamo nešto što nam ne predstavlja apsolutno nikakvu vrijednost. Donosimo ti popis od nekoliko predmeta kojih se možeš riješiti već danas:

Odjeća i cipele koje nisi nosila zadnjih 18 mjeseci

S odjećom i cipelama je najteže jer ih "čuvamo za posebne prilike", "čekamo da ponovno postanu moderni" i još nekoliko suludih razloga zbog kojih nastavljamo skupljati nešto što nam ne treba. Izvadi sve što nisi nosila zadnjih 18 mjeseci pa pokloni ili prodaj nekomu. Postoji mogućnost da će osoba to nositi češće od jednom u tri godine.

Stara boja


Gotovo svi čuvamo stare limenke boje na tavanu ili u podrumu, što je odlično rješenje za male mrljice na zidu. No ako nisi osvježila zidove zadnjih nekoliko godina, stare ti limenke više neće biti od pomoći jer će razlika u nijansama biti prevelika.

Stvari iz ladice

Rijetko tko nema ladicu u koju ne stavlja razne stvarčice za koje ne možemo naći bolje mjesto. Unutra su najčešće baterije, ukosnice, vrpce, šibice i slično. Baci sve što nisi koristila već dulje vrijeme kako bi ladica bila puna predmeta koji su ti zapravo potrebni.

Lijekovi kojima je istekao rok trajanja


Ne samo što ćeš osloboditi prostor, nego ćeš se pobrinuti i za svoje zdravlje. Kad lijekovima istekne rok trajanja, njihov se kemijski sastav počinje mijenjati zbog čega bi mogla imati neželjene nuspojave. uzmi vremena, provjeri rok isteka i baci sve što nije kupljeno u skorije vrijeme.

Časopisi

Za stare časopise postoji bolje mjesto od tvog podruma ili tavana. Odnesi ih u kontejner za reciklažu papira, a sljedeći put kad primiš časopis u ruke neće se raditi o primjerku Cosma iz 2002. godine.

Stari kablovi

Vjerojatno ih držiš u nekoj kutiji, no ako ti stvarno ne trebaju ili se radi o duplikatima - riješi ih se.

DVD-ovi, VHS kasete, video igre...

VHS i audio kasete više ne bi trebale imati mjesta u tvom stanu. Zapitaj se kad si zadnji put nešto s toga preslušala ili pregledala? Osim toga, stvarno ćeš se vraćati na VHS kvalitetu slike nakon što si odgledala film u Blu-Ray kvaliteti? Pokloni sve što služi isključivo za skupljanje prašine.

Igračke

Čemu čuvati igračke koje držiš u jednoj kutiji ili pak one koje su napola potrgane? Stvarno ti treba slagalica kojoj fali pet dijelova? Vrijeme je da se riješiš lutkica bez ekstremiteta i automobilčića bez kotača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.