Nauči se nositi s posljedicama svojih odluka

ČITAV život u nama se vodi vječna borba dva potpuno različitih lica osobnosti - onog lošeg i onog dobrog. Tako često poželiš biti pomalo zločesta i zapapriti stvari, doliti ulje na vatru, a pritom se i dobro zabaviti. Ali planove često pokvari glas savjesti koji upozorava na moguće posljedice. Lako je zaključiti da za miran san i stanje bez grižnje savjesti treba poslušati taj glas i u konačnici se naučiti nositi s posljedicama vlastitih odluka.

Glas savjesti

Čim pomisliš učiniti nešto što bi mogla sutra požaliti, nešto u što nisi sigurna da je dobro za tebe i druge, javlja se onaj tihi glas tvoje savjesti. Umjesto da ga samo ignoriraš bar ga poslušaj na trenutak i zapitaj se ima li pravo.

Glavom kroz zid

Bar nakratko poslušaj savjet svoje savjesti, suzdrži se od prvotnog nauma ili ga odluči bar na neko vrijeme zaboraviti i odgoditi. Ako usprkos svim pokušajima shvatiš da i dalje želiš učiniti zamišljeno, u tom slučaju jedino što ti preostaje jest - glavom kroz zid. Malim nedjelom tebi je zabava zagarantirana ali tvoja savjest će vjerojatno drugo jutro morati popiti aspirin.

Ne razmišljaj o učinjenom

Ako si se odvažila i učinila zamišljeno, zapamti - to je bila tvoja odluka s kojom se sada moraš nositi, kao i s njenim posljedicama. Seciranje i kratko rezimiranje učinjenog neizostavno je i nezaobilazno pogotovo u ženskom svijetu, ali nakon kratkog prisjećanja ne razmišljaj više o tome. Izbjegni nepotrebnu grižnju savjesti kad je sve ionako gotovo. Ako shvatiš da ipak to nisi trebala napraviti te da je bila riječ o pogrešci, ispravi učinjeno i pokušaj naučiti nešto iz toga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.