Nakon Egipta, Rim! Pogledajte kampanju za novu kolekciju Ane Bogdan

Foto: Ivan Gudić

SPLITSKA dizajnerica Ana Bogdan, pobjednica ovogodišnjeg natječaja LIFT snimila je prvu kampanju za kolekciju koju je nedavno prikazala na Fashion.hr-u.

Anina kolekcija se referira na stari Rim i rimsku vojnu uniformu, a Dalmatinska zagora u ovom je slučaju odlično dočarala romantični krajolik u kojem se ističu kreacije mlade dizajnerice. 

"Ovo je moje prvo iskustvo u snimanju profesionalne kampanje i bilo je jako je izazovno pokušati prenijeti ideju i viziju koju sam imala dok sam radila kolekciju kroz fotografiju, ali imala sam odličnu ekipu i vjerujem da smo uspjeli u tome", kaže o svojoj prvoj kolekciji i kampanji Bogdan.

Na tragu njezine pobjedničke kolekcije, kojom je osvojila glasove stručnog žirija, bazirane na proučavanju odjeće drevnog Egipta, Bogdan je za svoju debitantsku kolekciju inspiraciju potražila u kulturi i simbolima starog Rima te promišljanju o funkcionalnim i estetskim elementima vojnih odora rimskih legionara. U nijansama nježne ružičaste, bež te tamno sive i smeđe, okosnicu kolekcije čine ženstvene haljine i kombinezoni. Posebno interesantno djeluje kontrastno spajanje strogih dijelova vojnih uniformi poput 'ljuskica' sačinjenih od kože te mekih linija koje nježno ističu ljepotu ženske siluete. Kombinacija nježne ružičaste i tamne smeđe stvara neopisivo lijep i elegantan spoj koji istovremeno djeluje i krhko i jako, no, prije svega izrazito sofisticirano.

Zaštitno lice Anine prve kampanje je Doris Ivančić iz agencije Talia Models, a fotografije potpisuje mladi fotograf Ivan Gudić uz asistenciju Marijane Skender. Za make up je zaslužna Matija Marin, dok frizuru potpisuje Angela Uršić iz salona Locks.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.