Kako u 10 minuta ostaviti dobar dojam na potencijalnog poslodavca?

Foto: Escada

PRVI dojmovi su jako važni i traju dugo, nakon što napustiš prostoriju.

Upravo zato, naučiti kako ostaviti dobar prvi dojam je od velike važnosti. Posebno to vrijedi za današnje vrijeme, kada je posla sve manje, a kandidata sve više. Donosimo nekoliko trikova, o kojima bi trebala razmisliti.

1. Jedna dobra priča
 
Ako imaš samo nekoliko minuta za ostavljanje dojma, pripremi jednu dobru priču, koja će pokazati da imaš sve potrebne kvalitete za ovaj posao. Možda misliš da se trebaš raspričati o svim poslovima koje si radila dosad... Pogrešno. 
 
2. Držanje
 
Hodaj i sjedi uspravno, jer i tako ćeš ostaviti dojam samouvjerenosti, koja je jako važna.
 
3. Osmijeh
 
Pobrini se da on bude prisutan na tvom licu tijekom intervjua, ali i da bude jednostavan i prirodan. Sve više od toga, izgledat će neprirodno i ostaviti dojam nervoze.
 
4. Boje
 
Dodaj koji modni detalj u boji, ako je prikladno, kako bi se istaknula. Bitno je samo da ne pretjeruješ.
 
5. Precizni odgovori
 
Okolišanjem i razvlačenjem odgovora nećeš pomoći ni sebi ni poslodavcu, da sazna točno ono što ga zanima, a to je jedna od najvećih pogrešaka.
 
6. Strast
 
Entuzijazam je zarazan, a svi poslodavci vole upravo takve zaposlenike. Nema goreg, nego kad poslodavac shvati da je osoba stigla na razgovor za posao, samo zato što će joj on platiti račune. Strastveni zaposlenik, onaj je tko će marljivo raditi, preuzeti inicijativu i donijeti nešto novo na stol.
 
7. E-mail
 
Potencijalni poslodavac imat će još puno kandidata za ispitati pa ne bi bilo loše naknadno ga podsjetiti kratkim mailom tko si i što si. U njemu možeš istaknuti nešto što te se dojmilo tijekom intervjua te zahvaliti na ukazanoj prilici. Neće ti odmoći.
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.