Kako svoj dom učiniti mirisnim

ODRŽAVANJE mirisnog doma može biti pravi izazov, no mi vam donosimo savjete za eliminiranje neugodnih mirisa:

Čistoća

Prvi korak u održavanju lijepih mirisa je čistoća. Budi pažljiva kada je smeće u pitanju - trulo voće, riba i ostali otpad mogu prouzročiti loš miris u tvom domu. Nečisti odvodi također odašilju loš miris zato je bitno redovito čistiti sudoper i umivaonik.

Mirišljavi kućni ljubimci

Ako imaš kućne ljubimce redovito mijenjaj njihovu prostirku, održavaj kaveze čistim, mačji pijesak osvježi mirisom i odmah čisti za njima. Također nemoj zaboraviti i na higijenu svog ljubimca, redovito kupanje i šišanje spriječit će širenje lošeg mirisa u prostoriji.

Tepih

Tepih može značajno utjecati na miris u tvom domu. Neugodne mirise iz tepiha možeš eliminirati tako da pospeš malo sode bikarbone koju ćeš usisati nakon 15 minuta. Usisavaj tepihe i kauč više puta tjedno.

Osvježivač zraka

Pročišćivači zraka filtriraju zrak i uz to ispuštaju fine mirise. Oni prikupljaju nečist i ispuštaju  prečišćen i mirišljav zrak.

Jabuka i cimet

Nareži jabuku na kockice, pomiješajte s cimetom i ostavite da se kuha u vodi na štednjaku. Kad prokuha smanji temperaturu i ostavi da se krčka. Tvojim domom će se začas proširiti ugodan miris.

Mirisne svijeće

Mirisne svijeće, ulja i štapići stvaraju posebnu mirišljavu atmosferu i u tren oka mogu u tvoj dom donijeti miris plaže, buketa ruža ili limuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.