Kako pravilno ukloniti make up

Foto: Shutterstock

SKIDANJE šminke najvažniji je korak svake beauty rutine. Ostanu li čestice šminke ili prljavština na tvom licu, pore će se začepiti, a krema neće imati jednak učinak.


Upravo stoga, važno je obratiti pažnju na pravilno i temeljito čišćenje lica. Donosimo nekoliko zlatnih pravila:

1. Prvo ukloni šminku s očiju

Nema smisla skinuti puder, a tek onda krenuti na oči. Na očima nosimo najviše šminke koja se skidanjem prenosi na ostatak lica pa je najpametnije prvo temeljito skinuti šminku s očiju, a zatim očistiti cijelo lice.

2. Budi strpljiva

Nemoj samo brzo prijeći preko trepavica sredstvom za čišćenje lica. Maramicu za skidanje šminke ili blazinicu nekoliko sekundi drži prislonjenu na oko, a zatim pažljivo ukloni šminku.

3. Nemoj trljati oko

Trljanjem izazivaš crvenilo, oštećuješ nježnu kožu i lomiš trepavice. Budi nježna i pedantna - ipak je riječ o tvom licu!

4. Koristi proizvode namijenjene tvom tipu kože

Vrlo je važno nabaviti proizvode za čišćenje koji odgovaraju tvojoj koži. Imaš li masnu ili mješovitu kožu, odaberi gelove i losione protiv mitesera, imaš li suhu kožu, odaberi mlijeko ili dvofazne emulzije, a imaš li problema s osjetljivom kožom - biraj proizvode bez puno kemikalija.

5. Nauči čemu što služi


Losion za lice ne uklanja šminku već mu vraća vlagu nakon čišćenja. Sredstva protiv prištića ne smiju se nanositi na oči. Neke je proizvode važno dobro isprati. Prije kupovanja proizvoda za čišćenje lica  obrati pažnju na njihovu namjenu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.