Kako postići balans između poslovnog i privatnog života?

Foto: Screenshot

SVI bi se radije zabavljali nego radili, no što se mora, mora se.

Uspjeh podrazumijeva puno odricanja. To nipošto ne znači da bi se trebala odreći slobodnog vremena i zabave, no bitno je da nađeš zdravi balans između poslovnog i privatnog života, kako niti jedan ne bi previše patio.
 
1. Odredi prioritete
 
Gledaj to ovako: zabave će uvijek biti, ali poslovnih prilika neće. Jedna noć dobre zabave ponudit će ti vraški dobro vrijeme, no ispunjavanje obaveza ponudit će puno više, kao npr. dobivanje posla, promaknuće ili povišicu. Ako već moraš birati, uvijek izaberi onaj događaj, koji će biti bitan i godinu dana kasnije, a ne samo trenutno.
 
2. Pomiri se s tim da nećeš stići baš sve
 
Ljudi često pred sebe stavljaju preambiciozne i nemoguće ciljeve, a kad krenu gubiti bitku s vremenom i količinom stresa, počinju gubiti i tlo pod nogama. No, za uspjeh je potrebna čista i smirena glava. Upravo je zato vrlo bitno da se pomiriš s činjenicom da ne možeš uvijek imati sve i da ćeš nešto morati žrtvovati. Teretana, kave, šoping, izlasci i slično ponekad jednostavno moraju pričekati neka bolja i mirnija vremena.

3. Planiranje
 
Obožavamo spontanost, no ponekad ona jednostavno nije moguća. Planiranje je najbolji način kako pametno rasporediti vrijeme. Isplaniraj dane s puno obaveza unaprijed i drži se rasporeda. Kao prvo, tako nećeš ništa zaboraviti, izbjeći ćeš nagomilavanje nedovršenog posla, a pogled na obavljene zadatke dat će ti poticaj za dalje. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.