Kako kupovati namještaj za unajmljeni stan

AKO trenutačno nemaš dovoljno financijskih sredstava za vlastiti stan pa si prisiljena živjeti u onom unajmljenom, znaš koliko je riskantno, a možda i neisplativo ulagati veće svota novaca u nešto za što znaš da nije dugotrajno rješenje. Mnogi od stanodavaca nude kompletno namješten stan, no to ne znači da je namještaj u dobrome stanju ili da će ti se svidjeti. Budući da se ne želiš osjećati kao da živiš u zečjoj rupi, gledaš na to kako uštedjeti, a pritom i urediti prostor u kojem boraviš svakodnevno.

Napravi popis onoga što planiraš kupiti

Lijepo je useliti u moderno i kompletno uređeni stan po povoljnoj cijeni, no to često ostane samo lijepa želja. Procijeni što sve treba kupiti i zadaj si okvirni budžet preko kojega nećeš prelaziti. To će te držati na zemlji prilikom šopinga stvari potrebnih za stan.

Razmisli o rabljenom namještaju

Otvori neki od oglasnika i prouči što se nudi. Koncentriraj se na oglase sa slikom tako da odmah možeš procijeniti u kakvom je stanju komad namještaja koji namjeravaš kupiti. Nemoj misliti da ćeš u oglasniku naići na prastare stvari koje nitko ne želi. Ljudi se često moraju na brzinu iseliti pa su prisiljeni prodati svoje stvari jer im se ne isplati unajmljivati kamion samo kako bi prevezli nekoliko komada namještaja koje posjeduju.

Pronađi multifunkcionalan namještaj


Većina bi nas najradije unajmila trosoban stan u kojem je u svakoj od soba po nekoliko ormara i polica koji će biti dovoljni za našu odjeću, no dobro znamo da si takvo što ne možemo priuštiti. Kako bi što više stvari utrpala u što manji prostor, potraži multifunkcionalan namještaj, primjerice manji stol i kauč koji se mogu razvući u slučaju da dođu gosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.