Kako efektno i jeftino dekorirati stol

BILO da pripremaš zabavu ili ne, izgled tvog stola uvijek je bitan. Lijepo uređen stol ne mora biti skupo rješenje jer uz nekoliko jednostavnih detalja može izgledati fantastično. Ovih nekoliko savjeta pomoći će ti pretvoriti stol u malo umjetničko djelo.

Neparan broj

Koliko god se činilo čudno - neparan broj ugodan je za oko i stvara vizualan dojam ravnoteže. Stoga se potrudi da broj svjećica ili vaza na sredini stola ne bude paran.

Raznolikost

Ne zaboravi da svaki predmet koji staviš na sredinu stola ima svoje dimenzije - visinu, širinu i dubinu. Stoga, ako svoj stol voliš ukrasiti s više predmeta, na sredinu postavi onaj najveći a što je rub bliže, neka predmet bude manji.

Pogled

Tvoj središnji ukras na stolu mora biti dovoljno nizak da se ljudi sa suprotnih strana stola mogu vidjeti. Nema ničeg goreg od razgovora preko "grmlja".

Jednostavnost

Budući da svoj stol ne želiš pretvoriti u skladište na otvorenom, probaj ga dekorirati što je jednostavnije moguće. Jedna velika svijeća na lijepom stalku sasvim je dovoljna.

Voće ili povrće

Kao ukras na sredini stola uvijek je lijepo vidjeti veliku zdjelu ispunjenu svježim voćem i povrćem.

Boja

Ako nisi sigurna koje su boje komplementarne, odluči se za samo jednu boju kojom ćeš osvježiti izgled stola. Voliš li klasiku, odaberi boje pastelnih nijansa, no želiš li pratiti trendovske boje sezone - vrijeme je da razmotriš detalje u neonskim nijansama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.