Kad zezneš stvar: Kako krenuti dalje?

NA greškama uče oni pametni, a oni još pametniji uče na tuđim. Naravno, to savršeno funkcionira u teoriji, ali praksa je jedna sasvim nova priča. Mnogi od nas nisu najponosniji na svoje postupke tijekom veza koje smo imali. Nakon što smo napravile nešto što nismo trebale, osjećale smo krivnju i sram. Kako se oporaviti nakon vlastitih gluposti, pročitajte u nastavku:

Isprika

Iskrena isprika prva je stvar koju trebaš napraviti. Ni u kojem slučaju nemoj krivnju prebacivati na njega i uvjeravati ga da si reagirala krajnje neprilično zbog njegovih postupaka. Naravno da je njegovo ponašanje utjecalo na tvoje, ali on te nije prisilio da reagiraš tako kako si reagirala. Imaš dovoljno godina da preuzmeš odgovornost za svoje riječi i djela. Bilo da si odlučila okončati vezu ili pak izgladiti stvar, daj mu do znanja kako nisi luda u tolikoj mjeri da vjeruješ kako su tvoji postupci prihvatljivi.

Daj mu vremena i prostora

Nakon što si se ispričala, nemoj očekivati da će sve odjednom biti kao što je bilo prije. Ono što si napravila ima svoju težinu, a svakome od nas potreban je drugačiji period za oporavak. Ne maltretiraj ga pitanjima poput: "Dragi, ali što nije u redu?" jer oboje znate u čemu je problem. Pusti ga neko vrijeme da se ohladi.

Nauči lekciju

Samokontrola nekima nije jača strana, a ako shvatiš da ti je ona predstavljala veliki problem u svakoj od tvojoj veza, trebala bi se zapitati kako ćeš ubuduće rješavati taj problem, odnosno staviti ga pod kontrolu.

Oprosti sama sebi

Nakon što si usvojila prethodne korake, vrijeme je da oprostiš sama sebi, što najčešće zna biti i najteži dio. To što ćeš samu sebe mučiti s mislima i osjećati krivnju neće riješiti ništa. Ako ti je partner oprostio i odlučio krenuti dalje, nemoj si dozvoliti da ti tvoju grešku svako malo "nabija na nos".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.