Dvoboj micelarnih vodica: L´Oreal VS. Yves Rocher

Foto: L'Oreal, Yves Rocher, Ilustracija Index

MICELARNE vodice već su neko vrijeme izrazito popularan kozmetički proizvod. Otkako se pročulo kako se nalazi u kozmetičkim torbicama top modela i vrhunskih vizažista diljem svijeta, prodaju se kao lude.

Uz pomoć micelarnih molekula, ove nježne vodice učinkovito skidaju šminku te iz pora izvlače sve tragove prljavštine i to bez mukotrpnog trljanja i žustrih pokreta na licu. No, koja je najbolja?

Odlučili smo isprobati dvije koje dobro kotiraju na beauty blogovima i reći vam naše mišljenje. Obje koštaju ispod 50 kuna i imaju odlične ocjene na brojnim portalima.

Yves Rocher micelarna vodica

O proizvodu:

Yves Rocher prodaje prirodnu kozmetiku pa je tako i njihova mineralna vodica obogaćena s tri vrste čaja (zeleni, bijeli i madagaskarski). Brand obećava jednostavno i učinkovito čišćenje te revitaliziran izgled kože.

Index Rouge presuda:

Micelarna vodica ovog branda zaista ugodno miriši i ima lijepu teksturu. S lica mi je brzo uklonila šminku i to bez izazivanja crvenila ili neugodnog osjećaja zatezanja koji dolazi nakon čišćenja lica. Dobro uklanja dnevnu šminku s očiju, no kad se radi o malo jačem make up-u s puno sjenila i maskare, potrebno je više truda. Rezultati se vide čak i kod čišćenja kože koja nije našminkana - na blazinici ostaju tragovi prljavštine i smoga koje micelarne otopine izvlače iz kože. Koža izgleda lijepo i blistavo.

Ocjena: 9/10

L'Oreal micelarna vodica

O proizvodu:

Brand L'Oreal svoju micelarnu vodicu reklamira kao hipoalergeni proizvod, idealan za čišćenje suhe i osjetljive kože. Namijenjena je licu, očima i usnama.

Index Rouge presuda:

Moram priznati kako me ovom proizvodu privukla zgodna bočica i ružičasta boja, ali i natpis - "hipoalergena". Nažalost, moram priznati kako sam se poprilično razočarala. L'Orealova vodica dobro je očistila lice, no kad sam počela skidati sjenilo sa očiju - nastao je pravi kaos. Oči su me počele jako peći, a čak i nakon ispiranja vodom, crvenilo se povuklo tek za desetak minuta. Ok, priznajem, imam jako osjetljive oči, no ipak mislim da bi proizvod koji je namijenjen tom području trebao biti blag i prema osjetljivim očima.

 Ocjena: 6/10 (ako ne koristite za oči)

Ovotjedni pobjednik: Micelarna vodica branda Yves Rocher

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.