Dobrodošli u sezonu godišnjih odmora, odnosno sezonu prekida!

SEZONA godišnjih odmora je u tijeku, a s njom i sezona prekida veza, barem ako je suditi po statističkim izvješćima, piše You Beauty.

David McCandless i Lee Byron dali su si truda i napravili grafički prikaz podataka koje su dobili sa Facebooka. Na temelju toga saznali smo koje je doba godine najkritičnije za opstanak veza! Naime, gotovo se uvijek radi o sezoni godišnjih odmora i praznika, bilo da se radilo o zimskim ili ljetnim mjesecima.

Dr. David Sbarra smatra kako trend sezonskih prekida posebno vreba novonastale romanse: "Hoću li tu osobu odvesti kući? Hoće li odvesti ona mene? Hoćemo li provesti praznike zajedno? Sve su to pitanja koja muče novopečene ljubavnike, a koja stavljaju velik pritisak na vezu i njeno održanje". Sbarra je također naglasio kako Facebook stvara dodatni pritisak sa svojim službenim objavljivanjem statusa veze.

Ovaj fenomen sezonskih prekida primijećen je još 1955. godine kad je dr. James P. Cattell napisao svoj znanstveni rad pod nazivom "The Holiday Sindrom", odnosno "Sindrom praznika". James je svoje ispitanike proučavao tijekom cijele godine te došao do zaključka kako se za vrijeme praznika počinju javljati osjećaji anksioznosti, bespomoćnosti, posesivnosti i pojačane osjetljivosti, što utječe na njihov odnos prema voljenoj osobi.

Rachel Sussman, autorica knjige "The Breakup Bible" je izjavila sljedeće: "Primjećujem parove koji se sve više svađaju zbog pritiska koji dolazi sa slobodnim danima i odabirom načina odmora". No Sussman vidi rješenje u otvorenom i smirenom razgovoru koji je najbolji način za sprečavanje bilo kakvih neugodnosti koje bi eventualno neslaganje moglo prouzročiti. Dakle, problema neće biti budete li međusobno tolerirali želje i potrebe jedno drugoga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.