Dečki, udvaranje s buketom ruža uistinu pali!

ČINI se kako tradicionalno udvaranje s buketom ruža zaista može osvojiti žensko srce, barem ako je suditi po istraživanju sprovedenom na sveučilištu South Brittany iz Francuske. Navodno cvijeće pomaže u rasplamsavanju romanse, prenosi The Telegraph.

Psiholozi su utvrdili da prisutnost cvijeća žene čini mnogo receptivnijima spram muškaraca. Ono ne mora čak niti biti uručeno kao dar, dovoljno je da se nalazi u neposrednoj blizini. Također, dokazano je da će žene za vrijeme shoppinga prije dati broj telefona zgodnom mladiću ako su zaustavljene kod cvjećarnice, nego što bi to bio slučaj sa slastičarnicom ili trgovinom cipela.

Sveučilište je regrutiralo petoricu mladića koji su nešto ranije bili ocijenjeni kao privlačni od strane žena. Zamoljeni su da pristupaju ženama na ulici u dobi od 18 do 25 godina te od njih pokušaju dobiti broj telefona. Dečki su se morali predstaviti, udijeliti kompliment te zamoliti za broj kako bi mogli otići na piće. Od 600 žena kojima je pristupljeno, četvrtina njih (144) je pristala na takav zahtjev ako se radnja odvijala ispred prodavaonice cvijećem.

Istraživači, koji su svoj rad objavili u uglednom "The Journal of Social Psychology", tvrde da cvijeće čini ljude otvorenijima prema romansama. Dr. Tom Buchanan, stručnjak za psihologiju sa sveučilišta u Westminsteru, kaže da pogled na određene objekte može uzrokovati drugačiji obrazac ponašanja kod ljudi, iako oni toga nisu svjesni. S obzirom na to da cvijeće najčešće povezujemo s romantikom, u njegovoj se blizini počinjemo ponašati u skladu s asocijacijama koje ono u našoj glavi stvara. Drugim riječima, vrijeme da se stare metode udvaranja ponovno vrate u modu!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.