Culotte hlače: Što je sad to?

Foto: Instagram, Celine, Fendi, Michael Kors, ASOS

U IZLOZIMA popularnih high street trgovina, vjerojatno ste primijetili ovakve hlače, friško iz kolekcije za proljeće 2015.

Dok su neke djevojke sigurno odmah osjetile ljubav prema ovom zanimljivom kroju, druge su vjerojatno pomislile: "Dobro, što je sad ovo?!"

Riječ je o hlačama naziva "culotte", a to su u principu široke hlače u narodu poznate kao "trifrtaljke" (premda mogu biti dulje i kraće).

Neobične hlače pronašle su se u modnim kolekcijama za sezonu proljeće/ljeto 2015. brojnih slavnih kuća (Celine, Michael Kors, Fendi), a marljivi dizajneri high street brandova brzo su prekopirali taj stil kako bi ga približili masama.

Fendi, Resort 2015.

Ovaj kroj oduševit će cure koje obožavaju midi suknje, jer predstavljaju udobnu, no elegantnu verziju hlača za dnevne prigode, no pri kupovanju ovakvih hlača važno je dobro pripaziti jer ih zaista nije jednostavno isfurati.

Najvažnije je odabrati pravu duljinu, koja dobro pristaje našoj građi i visini, te u glavi odmah složiti nekoliko kombinacija uz koje ćemo nove culotte hlače nositi.



Uz culotte hlače odlično pristaju majice rezane do struka, odrezani topovi, košulje i uski puloveri dok u svakom slučaju treba izbjegavati široke tunike koje će vas u spoju s ovim hlačama pretvoriti u masu materijala i vizualno vam dodati barem 5 kilograma.

Cure za širim bokovima i jačim bedrima trebale bi dva puta razmisliti o ovom modelu te možda izabrati neki laskaviji, koji će figuru damski izduljiti.

Celine, proljeće/ljeto 2015.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.