Brze i jednostavne ideje za last minute božićno ukrašavanje

Foto: Pinterest 

SVI smo ovih dana u velikoj gužvi. Upravo zato, za tebe smo pronašle brze i jednostavne ideje za ukrašavanje, koje će te oduševiti. 
 
1. Grančice sa šljokicama
 
Šljokice nekako uvijek vežemo uz ovo doba godine, a ako ih i ti obožavaš, baš poput nas, ovaj projekt ćeš obožavat. Trebat će ti nekoliko običnih grana, srebrna boja u spreju, srebrne šljokice i ljepilo u spreju.
 
Postupak: Prvo grane prijeđi srebrnom bojom te pusti da se dobro osuše. Zatim nanesi ljepilo u spreju te posipaj šljokice po granama i to je to.
 
 
2. Mickey Mouse kuglice
 
Sve što ti je potrebno su srebrne i crvene male i velike kuglice za bor, ljepilo, nož i mašnice (po želji). 
 
Postupak: Pomoću oštrog noža, s malih kuglica, koje predstavljaju uši, odstrani dio, pomoću kojeg se one vješaju na bor, a zatim po dvije zalijepi na veliku kuglicu, koja predstavlja glavu. Ako želiš napraviti Minnie, uz pomoć ljepila, između ušiju zalijepi mašnicu.
 
 
3. Staklenke
 
Ako doma imaš neiskorištene lijepe staklenke, iskoristi ih tako da u njih ubaciš kuglice, slatkiše ili gotove mašnice. Za ukrašavanje ti mogu poslužiti i čaše za vino: u njih stavi nekoliko manjih kuglica, preokreni ih naopačke, stavi na stol, a na vrhu zapali nekoliko svjećica.
 
 
4. Snjegović od boca
 
Veće plastični boce (idealno su one u kojima dolazi vino od 3 ili 5 litara), u trenu možeš pretvoriti u snjegovića. Dobro ih isperi te zatim zalijepi na njih crne oči i usta te narančasti nos od papira. Možeš im dodati i naušnjake po želji, a umetanje svjećice, izbuši sa stražnje strane rupu, kroz koju ćeš ubaciti lučicu.
 
 
5. Slatki držači za kartice
 
Crveno-bijeli božićni štapići, osim za grickanje, mogu poslužiti i kao stolni držaći za kartice s natpisima, bilo da će na karticama pisati imena gostiju ili jela. Zalijepi po 3 štapića kao na slici i ubaci kartice.
 
 
6. Snjegović žarulja
 
Obična žarulja, ljepilo i bijele šljokice su baza, a ostale materijale nabavi po želji - trabaju ti oči, usta, nos, gumbići i ruke. Za ruke iskoristi dvije grančice.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.