Bez mržnje: Kako iz veze izaći dostojanstveno

FASCINANTNO je kako ste još neki dan bili nerazdvojni, a već danas prekidate. No drugačija je situacija kad ostavljaš ti, a drugačija kad netko ostavlja tebe. Svima je teže podnijeti prekid kad smo mi ostavljene strane, a to pogotovo vrijedi za muškarce. Iako nijedan prekid nije lijepo iskustvo, ne znači da se odnos mora završiti vrištanjem i suzama. Osim što bismo trebale biti obzirne prema tuđim osjećajima, evo još nekoliko stvari na koje treba pripaziti:

Ublažavanje udarca

Nemoj da zadnje riječi koje ćeš mu uputiti budu nešto poput "Možda da je seks bio bolji..." ili "Oprosti, ali Marko je pouzdanija osoba nego što si ti". Izbjegavaj bilo kakvo ukazivanje na nedostatke, a ako se baš ne možeš sjetiti ničeg pozitivnog, posluži se nekim manjim lažima. Sigurne smo da ti to možeš!

Prekid preko poruke

Prekinuti s nekim preko poruke gore je od zloglasnog "Dragi Ivane" pisma koje je služilo kao ultimativan način za prekid prije pojave mobitela. Ipak, nitko ne zaslužuje doznati da je njihova veza završila u 160 znakova ili manje.

Povlačenje za nos

Nema ničeg goreg od navlačenja druge osobe za nos, pogotovo ako si se još davnih dana ohladila od iste. Druga će se strana zbog toga osjećati ogorčenom, a neće pomoći ni tona isprika koju ćeš poželjeti izgovoriti. Ako nekog ne želiš, ostavi ga u trenutku kad si u to sigurna, a ne u trenutku za koji misliš da je prikladno.

Neke stvari zadrži za sebe

Zaljubila si se u njegov potencijal no ubrzo te u glavu udarila realnost - ne možeš podnijeti način na koji se smije, a njegovo ti je hrkanje nepodnošljivo toliko da redovito završiš budeći se na kauču u dnevnoj. Iako ti te stvari možda dižu tlak, on to ne mora znati. Na kraju krajeva, koja je svrha toga? Ako ne želiš da psuje pri samoj pomisli na tebe, suzdrži se od takvih izjava.

Ne traži ga prijateljstvo

Stvarno, tko od svoje ljubavi želi čuti kako želi da budu samo prijatelji. Prijevod bi ove izjave mogao glasiti ovako: "Ne želim te u svom životu, osim onda kad to meni odgovara". Umjesto toga mu objasni kako razumiješ da mu je potrebno vrijeme i da se nadaš kako ćete jednog dana moći sjesti na kavu i popričati normalno kao da ništa nije ni bilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.