Anina seksi kuhinja: Riba u umaku od naranče i lagani desert

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, danas smo za vas pripremile dijetalni lagani meni kao stvoren za ljetne dane. Za glavno jelo donosimo bijelu ribu u kombinaciji s umakom od naranče a za desert smo izabrale dijetalni nabujak od kakaa. Dobar tek!

Riba u umaku od naranče

Potrebno:

4 žlice maslinova ulja

4 fileta bijele ribe

2 žličice limunova soka

60 g maslaca

1 mladi luk, bijeli dio, sitno nasjeckan

125 ml narančina soka

1 žličica narančine korice

1 žličica Vegete

1 žličica gustina

Priprema:

Izrežite 4 veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite začinima po želji, pokapajte limunovim sokom i premažite s još ostatkom ulja. Zamotajte ribu u alufoliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.

Napravite umak tako da na 20 g maslaca kratko prodinstate nasjeckani luk, dodate narančin sok, naribanu narančinu koricu i Vegetu. Kuhajte miješajući 5 minuta i dodajte gustin razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac. Prelijte ribu umakom i poslužite uz povrće.

Super lagani desert

Potrebno:

2 jaja

5 žličice čistog kakao praha

4 žličice meda

Priprema:

Odvojite bjelanjak i žumanjak. Žumanjku dodajte kakao,med i vanilin šećer te dobro promiješajte. Bjelanjak izmiksajte dok ne postane čvrst te ga dodajte žumanjku. Smjesu rasporedite u šalice i stavite u mikrovalnu 1 minutu ili u pećnicu na 7-8 minuta dok se smjesa lagano ne digne preko ruba šalice.

Psst! Ana nosi seksi badić s potpisom Lisca!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.