Anina seksi kuhinja: Kelj, šumsko voće i ostale zdrave stvari

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote donosimo vam jednostavne recepte iz naše male škrinjice. Za glavno jelo pripremile smo kelj na malo drugačiji način. Umjesto tradicionalnog variva, kelj smo ispekle u pećnici s mljevenim mesom i sirom. Isprobajte i naš brzi recept za kolač sa šumskim voćem i šlagom. Dobar tek!

Kelj iz pećnice

Potrebno:

1 glavica kelja
30 dkg mljevenog mesa
1 glavica luka
1 list lovora
3 jaja
sir (po želji)
1 žlica krušnih mrvica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 C. Na ulju popržite sitno nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, lovorov list i začinite. Kad se meso potpuno ohladi u njega dodajte tri žutanjka i ocijeđeni kelj kojeg ste prethodno skuhali u slanoj vodi. Od preostalih bjelanjaka napravite čvrsti snijeg i dodajte ga mesu i kelju. Začinite i lagano promiješajte. Lim za pečenje namažite maslacem i pospite krušnim mrvicama te izlijte u njega pripremljenu smjesu. Pecite pola sata pa izvadite i pospite naribanim sirom. Kada sir poprimi zlatnu boju, jelo je gotovo.

Brzi kolač od šumskog voća

Potrebno:

1 paket petit keksa
250 g margarina
1 litra mlijeka
8 žlica šećera
2 puding praha (malina)
4 žlice griza
1 jaje
2 šalice šumskog voća
2 dcl slatkog vrhnja

Priprema:

Dvije trećine margarina otopite i pomiješajte s izmrvljenim keksom te utisnite rukama u kalup. Skuhajte dva  pudinga s grizom, dodajte  jaje i šećer. Pustite da se puding malo ohladi pa dodajte  preostali margarin i miješajte dok se ne otopi. Dodajte dvije šalice šumskog voća. Izlijte smjesu u kalup i kada se kolač ohladi u hladnjaku, premažite ga šlagom.

Psst! Ana na fotografiji nosi grudnjak iz Liscine luksuzne kolekcije Selection Glow. Zavodljivi kompletić dolazi u dvije boje, cijena grudnjaka je 347 kn, a cijena gaćica 199 kn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.