Andrea Andrassy na književnoj večeri “Ženska priča” 19. svibnja 2015.

Foto: Joanna Paciorek, Press Foto

JOŠ JEDNA književna večer “Ženska priča” održat će se 19. svibnja 2015. u kavani Johann Franck, a gošće će biti Indexova kolumnistica Andrea Andrassy i spisateljica Kristina Wolsperger Danilovski.

Spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje
 i kavana Johann Franck, pod pokroviteljstvom Franck kave, u svibnju nastavljaju s pričama zanimljivih žena spisateljica u programu ŽENSKA PRIČA.

Nakon gostovanja brojnih uspješnih, zanimljivih žena, među kojima su Sanja Pilić, Anđe Marić, Mani Gotovac, Jelena Veljača, Marina Vujčić, Ženska priča u svibanjskom izdanju nastavlja s predstavljanjem uspješnih i nagrađivanih spisateljica i u prekrasan, novi prostor kavane Johann Franck.

Ženska priča već drugu sezonu dočekuje svoju vjernu publika koja s velikim nestrpljenjem čeka utorak u kojem će Marijana Perinić opušteno, nasmijano, inteligentno, britko i duhovito predstaviti svoje gošće, razgovarati s njima o pisanju, inspiraciji, ljubavima stvarnim, ali ponajviše o onima koje u knjigama završavaju.

U novom književnom susretu i novom prekrasnom prostoru kavane Johann Franck u samom srcu grada,  Marijana Perinić dovodi Andreu Andrassy, 29-godišnju radijsku voditeljicu, kolumnisticu i stand-up komičarku iz Zagreba. Svjetla pozornice očarala su još osmogodišnju Andreu i prate je od prvih nastupa 2009. preko Zagrebačkog studija smijeha gdje je do 2012. bila članica stalne postave do nastupa po londonskim klubovima i diljem cijele Velike Britanije, Uz stand-up, 2013. na Anteni Zagreb započinje  radijsku karijeru koju vrlo brzo nastavlja u prime-timeu  zagrebačkog Prvog radija.

Svestranost  i ljubav prema književnosti i pisanju Andrea Andrassy razvija u  tjednoj web kolumni  Dnevnik gradske cure, a istoimena knjiga koja je u izdanju Naklade Ljevak objavljena 2015. trenutno je najprodavanija knjiga u Hrvatskoj.


Stand-up i književnost u Ženskoj priči, dobitna su kombinacija za zanimljivu, zabavnu i smijehom ispunjenu večer.

Za Kristinu Wolsperger Danilovski trogodišnji život u Kopenhagenu bio je presudan da svijet prirodnih znanosti koje je proučavala na magisteriju kemije, na neko vrijeme zamijeni svijetom književnosti u koji je upisala svoja iskustva života u Danskoj. Ima li hladni sjeverni vjetar terapeutska svojstva za male bebe? Koji je najteži ispit na medicinskom fakultetu u Danskoj, a uopće ga nema u Hrvatskoj? Kada se na sjeveru ide u krevet? Je li božićni domjenak stavka u ugovoru o radu? Kakva je razlika na sjeveru između skupog hotela i hostela? Što znači partnerstvo i dijeljenje u vezi? Što zapravo znači kada vas neko pozove na poslijepodnevnu roštiljadu? Zašto su penzioneri rijetka zaštićena vrsta u Kopenhagenu? Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja na koja će publika Ženske priče u utorak, 19.5.2015. dobiti još zanimljivije odgovore. Kristina ih je ispisala u svojoj knjizi koja je 2014. proglašena debitantskim hitom, a podijelit će ih s publikom i još jednu večer Ženske priče učiniti zanimljivom.

Uživajte s nama na Ženskoj priči uz Andreu Andrassy, Kristinu Wolsperger Danilovski i šarmantnu, nasmijanu i inspirativnu voditeljicu Marijanu Perinić. Uz razgovor sa sjajnim gošćama,  imat ćete prilike kupiti i njihove knjige po izuzetno povoljnim cijenama.

Zahvaljujemo na objavi najave programa u Vašem mediju te ljubazno molimo potvrdu dolaska najkasnije do utorka, 19. 05. 2015.  do 18.00 sati, na cekapecentar@gmail.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.