8 popularnih trendova koji ne izlaze iz mode već 40 godina

Foto: Instagram
 
IAKO se moda u proteklih par godina prvo vratila u devedesete pa sada i u osamdesete, većina tih trendova nosi se još od sedamdesetih.
 
Neki od njih gotovo da nisu ni izašli iz mode proteklih 40 godina, a sumnjamo da će i uskoro jer su i ove sezone već preplavili Instagram i ulice modnih metropola, a nose ih i slavne dame. Za neke ste sigurno već znali da potječu iz "ludog" desetljeća, no neki će vas iznenaditi jer ih do sad niste povezivali sa sedamdesetima, a evo i o kojim je trendovima riječ:
 
Džemperi s porukom
 
 
U sedamdesetima ih je nosila Debbie Harry iz grupe Blondie, a i džemperi s tekstom prije par godina ponovo su postali popularni među fashionisticama, posebice zahvaljujući talijanskoj dizajnerici Alberti Ferretti koja je prošle godine lansirala kolekciju pletiva s izvezenim danima u tjednu.
 
Slip haljine
 
 
Žene su još u sedamdesetima počele nositi ove satenske spavaćice kao haljine, a trend je bio posebno popularan u devedesetima koje su se prije par godina vratile u modu i još ne idu nigdje.
 
Žensko odijelo
 
 
Trend koji se tijekom godina puno puta vraćao u modu, u sedamdesetima ga je proslavila modna ikona Bianca Jagger, a danas su ženska odijela gotovo neizbježna na crvenim tepisima, tjednima mode, Instagramu...
 
Čizme iznad koljena
 
 
I to u bijeloj boji i s midi potpeticom kakve su ove sezone jako popularne među slavnim trendsetericama i uvijek sa sobom donose dašak sedamdesetih.
 
Haljine od trapera
 
 
Bezvremenske haljine od trapera gotovo da uopće nisu ni izašle iz mode od kada su u sedamdesetima postale hit, a ove sezone nećete pogriješiti ni ako umjesto haljinice odaberete traper kombinezon koji također ima retro vibru.
 
Monokromni outfiti
 
 
Ovo je najavljeno i kao jedan od najvećih trendova za nadolazeću sezonu, no žene se već gotovo 40 godina oslanjanju na eleganciju koju baš uvijek osigurava outfit u istoj boji od glave do pete.
 
Torbe u stilu košara
 
 
Takozvane "basket" torbe koje su prošlog ljeta bile hit, nosit će se i ove godine, a u sedamdesetima ih je proslavila Jane Birkin.
 
Marama oko vrata
 
 
Trendsetericama iz sedamdesetih dugujemo i ideju za najchic način stiliziranja marame i trenutno podizanje stajlinga.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.