8 načina kako da se brzo oporavite od lijenog ili burnog vikenda

Foto: WeHeartIt, Instagram

IMA li išta gore od ponedjeljka?

Ima, no trenutno se osjećate kao da tako nešto ne postoji. Nakon vrlo društvenog ili super lijenog vikenda, osjećate se kao da vas je pregazio vlak, no mi imamo nekoliko korisnih savjeta kako da što prije dođete k sebi.

1. Pijte puno vode

Nakon vikend putovanja ili izleta, puno različitih aktivnosti, obilnog nedjeljnog ručka, izlaska ili samo par koktela u gradu, vaše je tijelo dehidrirano, a zna se kako je dehidracija veliki neprijatelj produktivnosti i dobrog raspoloženja. Zato danas i sutra posebno pazite da pijete dovoljno vode, no pokušajte o toj navici razmišljati cijeli tjedan.

2. Oznojite se

Trčanje, hodanje, vožnja biciklom ili teretana... Vi birate! Ako imate priliku, pokušajte takve aktivnosti rezervirati za rano jutro, jer je vjerojatnije kako ćete nakon njih jesti kvalitetniji doručak. Tako će vas tjelovježba razbuditi, a kvalitetne namirnice obnoviti zalihe energije, koja vam je itekako potrebna.

3. Vrući tuš

Tuširanje ne samo da vam može pomoći da se osjećate budnije, već vam ono pomaže i da pomladite svoju kožu, koja vrlo vjerojatno izgleda prilično umorno. Nakon čišćenja lica, nanesite što laganiju hidratantnu kremu, kako vam koža ne bi izgledala masno i obloženo.

4. Izbjegavajte šećer

Nakon dugog vikenda, možda ćete biti u iskušenju posegnuti za šećerom, kao energetskim poticajem, no to će učiniti da se osjećate još gore. Posegnite za jabukom ili lubenicom, koje vam također mogu pomoći vratiti razinu glukoze u krvi te zaustaviti taj nervozni osjećaj koji imate.

5. Jedite voće i povrće

Napravite na svom tanjuru dugu, sastavljenu od raznog voća i povrća, koje možete koristiti za svaki obrok i međuobrok tijekom dana. Takve šarene namirnice će vas hidratizirati i opskrbiti vlaknima te brojnim antioksidansima, kako bi pomogle vašem tijelu u borbi protiv oštećenih stanica, koje je stvorio nezdravi vikend.

6. Ograničite unos soli

Osjećate se napuhnuto? Uzmite pauzu i od soljenke, obzirom da sol povećava zadržavanje vode te može učiniti da se osjećate još gore.

7. Nemojte previše razmišljati o vikendu

Stresiranje oko nezdravog vikenda, koji ste imali, neće vam nimalo pomoći, već će i to učiniti da se vaše tijelo osjeća još gore. Ako se dogode tu i tamo, i to je dio zdravog načina života, jer se negdje morate ispucati. Samo pripazite da vam takvi vikendi budu iznimka, a ne pravilo.

8. Naspavajte se

Vikend je sa sobom donio puno uzbuđenja, dogovora, izlazaka, putovanja i slično, zbog čega niste pazili na to da idete spavati na vrijeme? Nadoknadite to sljedećih dana, pomno pazeći da spavate 7-8 sati dnevno, bez iznimke, kako bi vaše tijelo bilo spremno za ono što ga čega svaki dan.

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.