7 beauty tajni iz Indije kako da vam kosa brže raste

Foto: Instagram

AKO netko zna sve tajne prelijepe kose, onda su to svakako Indijke.

A jedna od njih, video blogerica i guru za kosu, Sushmita, koja je u Indiji zvijezda u usponu, otkrila je sve tajne.

1. Aloe vera

Sok od aloe vere potiče rast kose te je vrlo koristan, kada je u pitanju njega vlasišta. Sushmitin savjet: odrežite nekoliko komada Aloe lišća, a zatim svaki list prerežite na pola, kako bi se izlučio sok. Kružnim pokretima, umasirajte ga u korijen kose, kako bi poboljšali cirkulaciju i osigurali bolju apsorpciju. Masku ostavite najmanje dva sata ili preko noći.

2. Maska od pantenola

D-pantenol je sintetski vitamin B5, a njegova svojstva  odlična su za obnovu folikula kose te sprječavanje gubitka kose. Kako koristiti masku? Operite kosu kao obično, a pantenol nanesite u obliku gela ili pjene, fokusirajući se na korijen.

3. Isperite tjeme hladnom vodom nakon pranja

Hladna voda zatvara pore i poboljšava cirkulaciju, što dovodi do bržeg rasta kose. Kao dodatni bonus, vaša će kosa postati i značajno sjajnija.

4. Perite kosu s jabučnim octom

Jabučni ocat aktivira folikule kose, što je vrlo bitno za bujnu kosu, a ponavljanje postupka nekoliko puta mjesečno bit će sasvim dovoljno. Jabučni otac koristite umjesto regeneratora za kosu te ga nemojte ispirati. Za razliku od vinskog, jabučni ocat nema jak miris.

5. Maska od proteina

Isprobajte ovu: uzmite dva jaja te odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke zatim primijenite na korijen kose, umasirajte te dobro isperite.

6. Maska od jaja i konjaka

Jaja su puna proteina, a konjak sadrži tanine, koji pomažu da imate puniju kosu te stimuliraju rast kose. Uzmite dva jaja i čašu konjaka. Umutite sastojke u blenderu ili vilicom te dobivenu smjesu nanesite na korijen kose. Dodajte maslinovo ulje, ako želite primijeniti masku duž cijele kose, što će vašoj kosi dati mekoću.

7. Koristite eterična ulja

Jojoba, badem, lavanda, ružmarin te majčina dušica... Ova eterična ulja imaju blagotvorni učinak na folikule kose, opskrbljujući vlasište velikim brojem vitamina i biljnih komponenata. Pomiješajte navedena ulja u zdjelici ili ih dodajte u kokosovo ulje. Nanesite smjesu na korijen kose te pričekajte 2-3 sata. Isperite glavu dva puta koristeći obični šampon.
 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.