62 posto žena smatra se atraktivnijima od svoje najbolje prijateljice

Foto: Screenshot Youtube

SVAKA žena za sebe treba misliti da je lijepa.

No, jedno novo istraživanje otkrilo je kako se većina žena ne treba uvjeravati u svoju ljepotu, jer već misle da su atraktivnije od svojih najboljih prijateljica.
 
Anketa je provedena na 3,306 žena na mobilnoj aplikaciji za upoznavanje Skout, a prema njoj to misli čak 62 posto žena. A čini se i kako smo samouvjerenije kako smo starije. Pa su tako žene najviše samouvjerene u svojim pedesetima, a 64 posto žena u tim godinama uvjereno je kako su atraktivnije od svojih prijateljica.
 
Sve je stvar percepcije, prenosi Women's Health.To je vjerojatno zato što smo ranije stvorili određenu percepciju o svom izgledu, a kao rezultat toga, mi možemo misliti da izgledamo mlađe i privlačnije, nego što to zapravo jesmo, jer smo stvorili takvu perspektivu u mlađim danima. To je i razlog zašto se često iznenadimo kada se gledamo na fotografijama. "Ljudi se mentalno fokusiraju na dobre stvari, vezane uz svoj izgled i ostanu iznenađeni kada vide da se stvarnost ne podudara s tom percepcijom."
 
No, to ne mora biti nužno loša stvar. "To može biti veliki poticaj za naše samopouzdanje, iako postoji i velika šansa da se počnemo osjećati loše, kada nam netko ukaže na stvarno stanje stvari."
 
A tu je i činjenica da tvoja najbolja prijateljica očito misli kako je atraktivnija od tebe pa...
 
Što kažete na rezultate?
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.