5 stvari koje nisi znala o Konjac spužvi za čišćenje lica

Foto: The Konjac Sponge

CURE koje prate svijet ljepote i kozmetike znaju kako je, uz električne četke za čišćenje lica, već neko vrijeme velik hit - Konjac spužva.

The Konjac spužva prirodni je biorazgradivi proizvod napravljen od biljke, a ne sadrži nikakve aditive ni bojila. Izumljena je u Japanu, a važno je napomenuti kako efikasno uklanja šminku s lica i to bez dodatka proizvoda za čišćenje pa je tako iznimno dobra za okoliš, ali i kožu jer ne izaziva alergijske reakcije.

Beauty stručnjaci iz časopisa Allure isprobali su ovu zanimljivu spužvu te napisali 5 stvari koje bi svaka žena trebala znati o spužvi Konjac.

1. Konjac spužva može zamjeniti tvoj dnevni piling

Ove spužve skidaju šminku, ali i rade blagi piling na koži pa tako bez problema mogu zamijeniti čistače s mikrogranulama koje svakodnevno koristiš.

2. Skinut će sve ostatke šminke

Ova spužva riješit će te hrpe bočica u kupaonici te natopljenih maramica s kojima skidaš šminku. Uz samo malo vode, Konjac spužva uklonit će sve pa čak i maskaru.

3. Tvoja koža će biti čista, no ne očekuj ludu blistavost

Ova će spužva očistiti šminku i napraviti lagani piling, no naravno da neće dati isti sjaj licu kao i pravi piling pa od nje ne očekuj i to!

4. Konjac spužva neće riješiti tvoj problem sa aknama

Neke tvrtke tvrde kako njihove Konjac spužve zbog posebnih dodataka izvlače prljavštinu iz pora te pomažu pri rješavanju problema s prištićima, no to nije istina. Imaš li nečistu kožu, uz Konjac spužvu koristi i odgovarajući antibakterijski losion.

5. Konjac spužva ipak ima rok trajanja

Mnogi proizvođači kažu da su njihove Konjac spužve antibakterijske te da se same čiste, no to, naravno nije istina. Operi ih nakon svakog korištenja te osuši na zraku, a baci nakon mjesec dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.