5 stvari koje morate znati prije upuštanja u prijateljstvo s povlasticama

Foto: YouTube screenshot

PRIJATELJSTVO s povlasticama u teoriji zvuči idealno.

Imate redovit i neobavezan seks s nekim do koga vam je stalo i kome vjerujete i s kim nakon toga možete bez ikakve neugodnosti popiti kavu i popričati. No u praksi to baš i ne ide tako glatko. Ako ste gledali film "Prijatelji s povlasticama" s Milom Kunis i Justinom Timberlakeom u glavnim ulogama, onda vjerojatno imate neku ideju o svemu što može poći po zlu, a ako pak ne volite romantične komedije ili ste ovu jednostavno propustili, ovo je pet stvari koje morate znati prije nego što se s odlučite upustiti u nešto takvo:

Mudro birajte

Jako je bitno odabrati pravu osobu za prijateljstvo s povlasticama, a pri tome je najvažnije uzeti u obzir činjenicu da seks može upropastiti vaše prijateljstvo. Stoga prijatelj kojeg znate od djetinjstva možda baš i nije najbolji izbor ako ne želite riskirati da ga izgubite, a loši kandidati su i vaši kolege s posla koje nikako nećete moći izbjeći ako nešto pođe po zlu. Stoga, birajte mudro!

Važno je postaviti jasne granice

Kada se odlučite upustiti s nekim u prijateljstvo s povlasticama, važno je odmah na početku jasno definirati što to točno znači za svakoga od vas. Što više detalja dogovorite, to će šanse da upropastite prijateljstvo biti manje, a ne smijete zaboraviti nastaviti o svemu komunicirati i nakon što se počnete seksati.

Vaše prijateljstvo će se promijeniti

Osim što ćete jedno drugo vidjeti golo (pretpostavljamo prvi put), prvi put ćete pred njim, a i on pred vama, pokazati svoju intimnu stranu, što će definitivno ostaviti traga na vašem prijateljstvu i promijeniti vaš odnos. To ima i pozitivne i negativne strane, a kako biste očuvali prijateljstvo, važno je da o svim tim promjenama otvoreno pričate jedno s drugim, isto kao što ste si do sad prepričavali iskustva iz prethodnih veza i usputnih avantura. A ne biste smjeli dopustiti ni da se svako vaše buduće zajedničko druženje svede na seks.

Možda ćete se zaljubiti

Ili će se on zaljubiti u vas. U svakom slučaju, šanse za to su poprilično velike, baš kao i rizik da uništite svoje prijateljstvo. U najgorem scenariju zaljubit će se samo jedno od vas, što nikako ne može završiti dobro. Ako se pak oboje zaljubite jedno u drugo, to je posve druga priča jer veze u kojima su partneri ujedno i najbolji prijatelji imaju najveći potencijal za uspjeh.

Ljubomora nije dobar znak

Ako primijetite da postajete ljubomorni na njegove druge prijateljice i djevojke s kojima se nalazi, ili ipak uočite znakove ljubomore kod njega, to je pokazatelj da jedno od vas gaji veće osjećaje od prijateljstva. U tom biste slučaju trebali razgovorom utvrditi jesu li vaši osjećaji obostrani, a ako nisu, najbolje bi bilo da prekinete sa seksom kako biste pokušali očuvati svoje prijateljstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.