5 razloga zbog kojih moraš pročitati 50 Shades of Grey

ZGODNI i misteriozni Christian Grey već je mjesecima jedino o čemu mnoge žene pričaju, a uz nadolazeći film, njegov lik postaje sve uzbudljiviji. Knjiga koja je zapalila žene diljem svijeta može se kupiti i kod nas, a ako nisi sigurna je li ona štivo za tebe, evo nekoliko stvari koje bi te mogle uvjeriti da jest:

1. Anastasia je slična većini žena

Glavni lik uz Christiana Greya je Anastasia Steele, koja se bori sa istim odlukama koje muče većinu djevojaka na početku veze. Koliko sebe će dati Christianu, koliko se spremna promijeniti kako bi ga zadržala, i je li spremna prihvatiti njegove pomalo nastrane hobije samo su neka od pitanja koja okupiraju njezinu svakodnevicu. Iako je njena situacija nešto drugačija od onih uobičajenih, glavno pitanje je isto kao i u svakoj vezi: Koliko smo spremni žrtvovati kako bismo zadržali voljenu osobu?

2. Ne moraš voljeti sado-mazo seks kako bi ti se knjiga svidjela

Iako se kroz cijelu knjigu protežu živopisni opisi dominantno-submisivnog seksa, u njoj će uživati i žene koje su ipak više za tradicionalni odnos. Čitajući knjigu dobivamo detaljan uvid u sitnice koje čine sado-mazo vezu posebnom i zanimljivom, a na vama je da odlučite hoćete li neke ideje primijeniti u stvarnom životu.

3. Anastasijin lik je netko s kim možemo suosjećati


Mnoge čitateljice navode upravo Anastasijin unutarnji monolog kao jednu od zanimljivijih značajki knjige. Njena "Unutarnja Božica" ju potiče da postane otvorenija prema situacijama i prijedlozima na koje bi inače reagirala sramežljivo, a igra njene podsvijesti i stvarnosti dovodi ju u zanimljive situacije koje nisu toliko različite od onih u kojima se većina žena nalazi.

4. Christian je lik kakvog svi tajno priželjkujemo

Formalan, distanciran i dominantan, Christian Grey je netko za kime bi većina žena odmah izgubila glavu. Anastasija ima strahopoštovanje prema njemu, ali kao čitatelji, taj strah nećete osjetiti i iz vlastite perspektive. Uspješan tip koji se zainteresirao za običnu djevojku koja je tek završila fakultet, Christian je netko koga ponekad mrzimo zbog njegove hladne naravi, ali istodobno volimo i želimo da se Anastasija ponovno nađe s njim.

5. Neizvjesnost koja te tjera da čitaš dalje

Hoće li Anastasija potpisati ugovor kojim dopušta Christianu da radi što god želi sa njenim tijelom? Hoće li Christian pokleknuti pred njenim šarmom i odlučiti da je ona prava djevojka za njega i da ipak želi vezu? Je li Christian sposoban voljeti, i je li Anastasija dovoljno jaka da se ne zaljubi u njega? Pitanja koja muče većinu žena u nedefiniranim vezama, u ovoj će vas knjizi toliko zaintrigirati da ju nećete htjeti ispustiti iz ruku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.