5 loših načina za istaknuti se na radnom mjestu

Foto: Guess

UVIJEK ističemo kako se u poslovnom životu treba znati istaknut.

I u tome nema ničeg lošeg, osim ako to ne radiš na potpuno krivi način. Ovo su takvi načini.

1. Neprestano hvalisanje
 
Apsolutno bi trebala dići ruku, ako imaš nešto pametno i korisno za reći ili dodati. No, ne moraš se dokazivati u baš svakom razgovoru sa šefom i kolegama. S vremenom će oni postati ljuti na tebe, a ne impresionirani. Uostalom, postoje bolji načini na koje se možeš dokazati, a to su konkretni primjeri.

2. Neprimjereno odijevanje
 
Da, mislimo na preusku, prekratku i preprovokativnu odjeću, kojoj je mjesto u noćnom klubu, a ne u uredskom okruženju. 
 
3. Ubacivanje u razgovor
 
Zamisli scenu: sjediš u uredu, a pored tebe dvoje kolega pričaju. Bilo da je nešto vezano uz njihov privatni ili poslovni život, a ti si sigurna da znaš rješenje njihovih problema, odupri se porivu da uskačeš u razgovor. Sigurne smo da će to shvatiti kao vrlo nepristojno i iritantno ponašanje.
 
4. Paničarenje
 
Ako stvari rješavaš uvijek u zadnji čas, bolje se organiziraj. Možda će u početku biti teško, ali ćeš se naviknuti. Samo se nemoj stalno žaliti i paničariti kako nešto nećeš obaviti ili se izderavati na timske kolege. Osim ako namjerno ne želiš doć na loš glas iz nekog razloga.
 
5. Kašnjenje
 
Iako možda misliš kako to nitko ne primjećuje ili da te ostali kolege možda neće cinkati, uvjeravamo te - stvarnost je potpuno drugačija pa obavezno pripazi na takve stvari.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.