5 jednostavnih načina kako da ubrzaš uspjeh na poslu

Foto: Luisa Spagnoli

DONOSIMO nekoliko načina kako možeš ubrzati svoj uspjeh na radnom mjestu.

1. Budi točna
 
Dolaženje koju minuticu ranije ili barem na vrijeme, može se samo pozitivno odraziti na tebe, jer to govori puno o tome koliko ti je posao važan te ostavlja dojam da znaš upravljati svojim vremenom.
 
2. Izgledaj dobro
 
Nikad ne ostavljaj dojam kao da si upravo izašla iz kreveta. Dogodit će se i to koji put, naravno, ali pokušaj to uglavnom izbjegavati. Odvoji dovoljno vremena svako jutro za osvježavajuć tuš, odabir primjerene odjeće i zdrav doručak. Tako ne samo da ćeš ostaviti pozitivan dojam na druge, već će to i tebi pomoći da se osjećaš kao da uvijek imaš kontrolu nad svime, čak i ako imaš gomilu papira na stolu.
 
3. Preuzmi odgovornost
 
Tu prije svega mislimo na neuspjehe, jer ćeš tako ostalima pokazati kako ti mogu vjerovati. S druge strane, prebacivanjem krivnje na druge pokazat ćeš se u potpuno drugačijem svjetlu.
 
4. Izbjegavaj uredske politike
 
Interakcija na radnom mjestu je itekako poželjna, ali ne ako ona izgleda kao epizoda "Igri prijestolja" - puna spletki i kalkuliranja. Tračanje i žaljenje na druge ostavi za svoju mamu, prijateljice ili dragog te se u uredu fokusiraj na posao. Više toga dobroga izlazi iz napornog rada, nego iz manipuliranja.
 
5. Predstavi nove ideje
 
Ako imaš bilo kakve prijedloge, koji mogu poboljšati rad tvog tima ili čitave tvrtke, iznesi ih! Ponekad trebaš i riskirati, izaći iz svoje zone udobnosti te potaknuti nešto novo. Time ćeš pokazati da možeš još više od onoga što trenutno radiš, što je uvijek dobro. i da, uvijek daj 100 posto od sebe, ma koliko neki zadatak bio jednostavan. Možda se to neće cijeniti odmah, ali budi sigurna da kad-tad hoće. Samo budi strpljiva.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.