5 beauty proizvoda koji se najčešće krivo upotrebljavaju

Foto: Shutterstock

PROIZVODI za ljepotu tu su kako bi nam olakšali svakodnevnu beauty rutinu te naš izgled učinili još boljim, no ako ih krivo koristiš, moguće je da upravo uz njihovu pomoć štetiš svojoj kosi, koži ili tijelu. Portal Bella napravio je popis proizvoda koji se najčešće krivo koriste. Pogledaj koji su to i razmisli činiš li i ti isto:

1. Pegla za kosu

Kad je pegla za kosu u pitanju, nema puno nedoumica: izlazi li para iz tvoje kose pri korištenju - pegla je na previsokoj temperaturi. To dovodi do oštećene i dehidrirane kose te ispucalih i suhih vrhova.

2. Četka

Četka pomaže da kosa izgleda uredno i sjajno, no ako njome češljaš mokru ili polusuhu kosu - moguće je da tako lomiš vlasi. Moraš li raščešljati mokru kosu, koristi češalj, a četku ostavi za suhu kosu. Naravno, druga stvar su četke za feniranje koje su osmišljene za dodir s polusuhom kosom.

3. Šampon

Premda njegovo korištenje izgleda jednostavno, mnogi frizeri upozoravaju kako žene upravo pri šamponiranju kose često griješe. Kosa prije šamponiranja mora biti sasvim mokra, količina šampona koju nanosiš ne bi smjela biti veća od većine kovanice od 5 kuna, najvažnije je dobro šamponom dobro izmasirati vlasište, a još važnije dobro ga isprati. Ne paziš li na te korake, moguće je da štetiš svojoj kosi i vlasištu na kojem i nakon feniranja ostaju tragovi šampona.

4. Fen za kosu

Kad fen držiš blizu glave dobivaš brze rezultate, no i suhu i oštećenu kosu. Radije odvoji malo više vremena i pazi da fen uvijek držiš barem 20 centimetara od glave.

5. Losion

Mnoge žene losionom pokušavaju očistiti lice, no on za to uopće nije namijenjen. Losion se koristi nakon čišćenja te koži vraća vlagu koju smo uklonili pranjem i tako priprema kožu za kremu. Također postoje i antibakterijski losioni koji djeluju na prištiće i anti age losioni koji djeluju na bore, no ni oni ne služe za skidanje šminke s lica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.