1-minutni trik za dekoriranje cvijeća poput profesionalaca

Foto: Instagram

ZA ovaj trik trebat će ti svega jedna minuta.

Vjerujemo kako ti je dobro poznat trenutak u kojem doneseš prekrasno cvijeće doma, no nikako ga ne možeš namjestiti da ono izgleda savršeno u vazi, odnosno da stoji uspravno.
 
I nama je, a upravo zbog toga ti otkrivamo mali trik pomoću kojeg to više neće biti problem.
 
Sve što ti je potrebno je tvoje omiljeno cvijeće, vaza i prozirna floral traka.
 
Za početak uzmi papirnati ručnik te dobro obriši rub vaze, kako bi on bio potpuno suh i kako bi trake izdržale što duže.
 
Zatim izreži trake te ih polijepi na vrh vaze u obliku rešetke. Također, pazi da svaka traka dovoljno prelazi rubove, kako bi bila postojanija, a na rub možeš zalijepiti i dodatnu traku, kako bi mreža bila što čvršća.
 
Sve što ti još preostaje jest da staviš po jedan cvijet u svaku rupu u mreži.
 
I to je to, tvoj buket spreman je za centralnu poziciju u stanu, kako bi te uveseljavao kada dođeš kući nakon napornog dana.
 
A ako još uvijek ne znaš trikove, kojima će tvoje cvijeće trajati što duže, otkrivamo ti i to.
 
1. Soda
 
Pomiješaj 1/4 šalice sode bikarbone s vodom te smjesu ulij u vazu. Naime, soda sadrži šećer koji će pomoći cvijeću da traje duže.
 
2. Sprej za kosu
 
Baš kao što će održati tvoju frizuru, sprej za kosu pomoći će u očuvanju tvog cvijeća. Dovoljno ti je pola metra udaljenosti, a njime prođi i latice i lišće s donje strane.
 
3. Votka
 
Nekoliko kapi votke učinit će mali trik, a to je zadržati vodu čistom od bakterija. No, bez obzira na to, mijenjaj vodu kao i obično.
 
4. Jabučni ocat
 
Pomiješaj nekoliko žlica jabučnog octa s najmanje 2 žlice šećera te smjesu ulij u vazu. Mijenjaj vodu kao i obično.
 
5. Aspirin
 
Tko je rekao da aspirin liječi samo glavobolju? Trik je jednostavan: prije nego što staviš cvijeće u vodu, u nju dodaj jedan smrvljeni aspirin. Ova metoda posebno pogoduje ružama, ali je učinkovita i za ostalo cvijeće.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.