Znakovi koji pokazuju u kolikoj je mjeri vaš partner dobar ili loš otac

Foto: 123rf/Pinterest 

JEDNOM kada parovi dobiju dijete sve se mijenja - i to je neminovno. Mijenja se život, mijenjaju se prioriteti i definitivno se mijenja odnos između partnera. No to ne znači nužno i nešto loše jer iako sada više možda nemate vremena jedno za drugo, kao prije bebe, dijete je zapravo velikoj većini parova veza koja ih još više povezuje. U dobrom, a ponekad i u lošem smislu jer kada jednom dobijete dijete čini vam se da ponovno upoznajete i svog partnera odnosno partnericu. 

Tek sada zapravo možete vidjeti koje su to granice izdržljivosti vašeg partnera, koliko vam partner može biti oslonac, koliko će uopće zapeti i samim time koliko će pridonositi vašoj novoj zajednici. I dok u nekim slučajevima, a najčešće je riječ baš o tome, parovi "rastu" zajedno te se iz dana u dan sve više vole baš zbog toga što zajedno sudjeluju u tako velikoj stvari kao što je odgoj djeteta, u nekim drugim obiteljima odnos postaje sve lošiji i to najčešće zbog toga što jedna strana počinje uviđati da se ova druga baš i ne trudi onoliko koliko bi trebala. U takvim situacijama razdor postaje sve veći, jedna strana počinje na sebe prebacivati sve veću odgovornost i nezadovoljstvo brakom, odnosno vezom postaje sve veća. I tu čak i nije toliki problem koliko partner radi po kući, već upravo kako se odnosi i ophodi prema vašem zajedničkom djetetu. 

Ako niste baš posve sigurne je li otac vašeg djeteta, odnosno vaš partner u rangu onih odličnih ili mu ipak nedostaje one potrebne pažnje i odgovornosti, možda vam ovi znakovi koji pokazuju gotovo savršenog oca malo bolje otvore oči: 

Jer ovih 17 znakova stvarno su pravi pokazatelj savršenog roditelja: 

1. Oni uvijek podupiru vaše roditeljske (i životne) odluke i djecu sustavno kroz svoj primjer uče obostranom poštovanju. 

2. Oni su djetetov najbolji odvjetnik i nikada se ne libe žestoko boriti za dobrobit svoje obitelji.

3. Oni prepoznaju svoje nedostatke i koriste ih kao lekcije kojima pokušavaju dijete naučiti da bude još bolja osoba od svojih roditelja. 

4. Oni se znaju ispričati kada shvate da su u krivu. 

5. Oni uče na svojim greškama i pokušavaju ih ispraviti kako bi bili još bolji. 

6. Njima nikada nije problem igrati se s djecom - zaprljati se u blatu ili se srediti za čajanku. 

7. Oni na roditeljstvo gledaju kao na kratkoročno i dugoročno - kako bi danas mogli činiti nešto što će njihovom djetetu u budućnosti donijeti velike dobrobiti. 

8. Njeguju posebnu vezu s djetetom kakvu dijete neće naći ni u kojoj drugoj osobi. 

9. Oni su tu da vama pomognu koliko mogu čak i u situacijama kada niste ni svjesne da vam je potrebna pomoć. 

10. Oni se uvijek interesiraju za svoje dijete i to smatraju svojim izborom, a ne pritiskom da to moraju činiti. 

11. Oni znaju cijeniti glupiranje i svaki mali trenutak proveden s djetetom. 

12. Njima nije problem ostaviti sve svoje samo da bi se posvetili djetetu koje je nešto pitalo, zatražilo ili ima novi hobi.

13. Njima nije nikada problem ostaviti vas malo na miru i nipošto vam radi toga ne nabijati osjećaj krivnje jer itekako shvaćaju da ćete tako biti smirenije, bolje volje i uopće, bolji roditelj. 

14. Oni su ti koji potiču vaše dijete na istraživanje i nikada im nije teško svoje slobodne trenutke provesti upravo s djecom. 

15. Oni se ne boje pokazati koliko su sretni i zahvalni što su dobili dijete. 

16. "Posao" roditelja važniji im je svih drugih poslova i hobija s kojima se bave. 

17. Vas i vaše dijete poštuju i vole svaki dan sve više i više. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.