Žena organizirala vjenčanje bez djece, odbila i svog nećaka. Posvađala se s obitelji

Foto: Pexels

33-GODIŠNJA mladenka odlučila je na Redditu potražiti savjet nakon što je njezina odluka da organizira vjenčanje bez djece dovela do svađe s čitavom obitelji. Naime, mladenkin brat i njegova žena pretrpjeli su nekoliko spontanih pobačaja prije nego što su prije četiri godine dobili zdravog dječaka.

Njezin nećak, kaže mladenka, zbog toga što je dugina beba (dijete nade ili "rainbow baby", odnosno dijete koje je rođeno neposredno nakon gubitka djeteta) ima poseban tretman. To znači da će mu svi progledati kroz prste ako se nedolično ponaša, odnosno ako je glasan, destruktivan i bez kontrole.

"Vjenčanje bez djece sam oduvijek planirala, to nije odluka iz vedra neba, ali moje roditelje i brata je izbezumila kad su primili pozivnicu i shvatili da ne pozivamo nećaka", napisala je.

Brat ju je upitao je li njegov sin iznimka, na što je ona odgovorila da nije jer bi onda i drugi gosti mogli poželjeti dovesti svoju djecu.

Brat postavio ultimatum, podržali su ga i roditelji

"Brat mi je rekao da mogu organizirati vjenčanje bez djece, ali da ću morati napraviti iznimku za njegovog sina. Ispričala sam mu se i rekla da to neću učiniti, na što mi je dao ultimatum i zaprijetio da neće doći ako ne promijenim stav", dodala je.

Čitava obitelj na to je poludjela jer smatraju da njezin brat mora prisustvovati vjenčanju.

"Posvađala sam se s mamom i tatom, koji smatraju da sam se ružno ponijela prema bratu i nećaku. Naglasili su da je moj nećak poseban i da me može biti sram što ga želim isključiti. Na kraju su i oni rekli da neće doći ako neće doći moj brat. To me slomilo. Jutros mi je isto javila i teta, kao i ujak. Brat je svima rekao da ga podrže i sada sam ja ispala licemjerna. Smatraju da sam ljubomorna jer nemam dijete. Naime, od bivšeg supruga sam se razvela jer ne mogu imati djecu", zaključila je. 

Oni koji su komentirali objavu uglavnom su na njezinoj strani.

Ljudi smatraju da svaki par ima pravo izabrati kako će proslaviti vjenčanje

"Niste licemjerni, kao ni zlonamjerni. Vi odlučujete o popisu gostiju na svom vjenčanju. Vaše vjenčanje govori o vama i vašem odabraniku. Nije ovdje riječ o vašem bratu, nećaku ili šogorici. To što oni rade je sramota", smatra jedna osoba.

"Recite im da će vam nedostajati i uživajte u svom danu", predlaže druga.

"Vaše vjenčanje, vaša pravila. Neka propuste, oni će požaliti", slaže se i treća.

"Sada morate postaviti čvrste granice. Zaboravite na obitelj i uživajte u početku novog poglavlja s muškarcem kojeg volite", navodi četvrta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.