Žena koja je četiri puta bila surogat-majka otkrila koliko je zaradila

Foto: Unsplash

38-godišnjakinja, koja je četiri puta bila surogat-majka, na Redditu je podijelila detalje svog iskustva. Napisala je da je tri puta bila gestacijski surogat, a jednom tradicionalni.

Gestacijski roditelj nije biološki povezan s djetetom, već samo nosi fetus i rađa dijete. Dobiva naknadu i nema nikakva roditeljska prava nad djetetom. Tradicionalna surogat-majka daje vlastitu jajnu stanicu i zbog toga se smatra jednim od djetetovih bioloških roditelja. Tradicionalno surogat-majčinstvo rjeđe je zbog pravne i psihološke složenosti, ali može biti jeftinije.

"Najstarije dijete sada ima 16 godina, a najmlađe 11", otkrila je.

Za prvo dijete zaradila je 12.000 dolara (10.976 eura), za drugo 30.000 dolara (27.441 euro), a za treće 35.000 dolara (32.014 eura). Četvrti put to je učinila besplatno jer je bila surogat-majka vlastitoj sestri.

"Novac me nije motivirao, a 'posao' me nije spriječio da imam svoju djecu", podijelila je.

Majka je 19-godišnjaka, osmogodišnjaka i petogodišnjaka.

"Najstariji sin imao je tri godine kad sam rodila prvo surogat-dijete, a osam kad sam rodila najmlađe. To što radim nikad mu nije bilo čudno jer je odrastao misleći da je normalno da mama rađa djecu i daje ih. Svaki put poznavao je obitelji čiju sam djecu nosila i još smo s njima u kontaktu. Najstarijeg surogat-sina viđamo rjeđe jer je stranac, ali obitelj redovito dolazi u posjet", istaknula je.

U odgovorima na pitanja korisnika otkrila je da je prvi put bila surogat-majka za gej par iz Francuske. Druga dva slučaja bila su za istu obitelj. Nažalost, mlađe dijete preminulo je od genetske bolesti u ranoj dobi.

"Nisam bila tužna kao njezini roditelji, ali bilo mi je teško", dodala je.

Četvrti put koristila je vlastitu jajnu stanicu jer je njezina sestra neplodna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.