Zabavne činjenice koje nismo znali o princu Georgeu i princezi Charlotti

Foto: Splash

KAKO nas mediji redovno izvještavaju o svakom koraku britanske kraljevske obitelji, čini nam se da već znamo sve o njima.

Najnovije velike vijesti znaju svi - vojvotkinja Kate opet je trudna, George je krenuo u školu, a malena Charlotte nije baš tipična predstavnica "gracioznih princeza", no daleko od toga da o njima znamo baš sve.

Vjerujemo da će vas zato ovi detalji koje je javnost uspjela načuti, zaključiti, pročitati, malo zabaviti te od vas napraviti još veće fanove najslavnijih kraljevskih klinaca na svijetu.

George je kraljicu Elizabethu zvao "Gan-Gan"

U intervjuu za ITV, Kate Middleton otkrila je kako je George u dobi od dvije i pol godine kraljicu prozvao Gan-Gan, a nadimak je iz milja još uvijek ostao. U svakom slučaju, Gan-Gan zvuči slađe od onoga kako ju je princ William zvao kad je on bio mali. On ju je zvao Gary.



Charlotte ima priliku biti kraljica

Zahvaljujući ažuriranju sukcesije zakona o krunama iz 2015. godine koji nije revidiran još od 1701., prinčevi više ne zauzimaju obvezno prvenstvo nad princezama kada je riječ o preuzimanju prijestolja. To znači da je Charlotte i službeno prva rezerva nasljedniku, princu Georgeu i po tome je ispred princa Harryja.



Oboje su modni trendseteri

Htjeli, ne-htjeli, u čemu se god pojave u javnosti, jedno je sigurno - takvu će odjeću odjednom htjeti imati svi, a poznato je i to da oni oboje nose uglavnom europske brendove, prvenstveno britanske i španjolske. Na to možda utječe njihova španjolska dadilja Maria Borallo.

Ni George ni Charlotte nemaju službeno prezime

Iako to zvuči ludo, članovi kraljevske obitelji nemaju zvanično prezime. To je zato što je porijeklo njihovog prezimena jednostavno prekomplicirano, a dodatnu težinu službenog imena ionako već nosi titula "kraljevskog visočanstva" te se zbog toga članovi kraljevske obitelji ne oslovljavaju s prezimenom. No, kako bi barem djeci olakšali život, njima se dodjeljuje službeno ime koje koriste, pa tako već znamo da princa Georgea svi u školi znaju kao Georgea Cambridgea.

Georgeu nije dozvoljeno imati najboljeg prijatelja

Školska pravila škole Thomas Battersea, koju pohađa četverogodišnji princ, ima niz pravila "prijatelja djece", među kojima je i ono da nikome nije dozvoljeno imati najboljeg prijatelja. Time učitelji jačaju kolegijalnost u razredu, a među tim se pravilima našlo i ono o proslavi rođendana, po kojem su na tulum pozvana sva djeca iz razreda ili nitko. Tulum u Kensingtonskoj palači za rođendan? Zvuči bučno i zabavno.

Oni znaju sve o princezi Diani


Princ William je, u nedavnom dokumentarcu u čast 20. obljetnice smrti njegove majke, otkrio da stalno pokušava oživjeti uspomenu na mamu, kroz razgovor koji često vodi sa svojom djecom kad im priča o njoj. Oni znaju sve o princezi Diani, a njihove su sobe prepune njenih slika tako da klinci nikada ne zaborave na Granny Dianu. Svoju drugu baku.

William i Kate žele da George i Charlotte vode normalne živote

Nakon puta koji je počela utirati princeza Diana, princ William i čvrsta ruka vojvotkinje od Cambridgea, nastavili su tradiciju po kojoj se djeci pokušava omogućiti što normalniji život. Tako je Kate već napustila neke stare kraljevske običaje pa primjerice po Georgea u školu dolaze sami i sami ga voze ujutro te se trude maksimalno posvetiti djeci i smanjiti broj ljudi koji će brinuti o njima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.