Učiteljica dijeli načine za nagrađivanje djece bez igračaka ili slatkiša

Foto: Pexels

Slatkiši i igračke jednostavni su načini da djecu nagradimo nečim za što znamo da će im se svidjeti. Ipak, postoje i druge opcije.

Učiteljica Kirah Johnson, koja je i majka četvero djece, na Instagramu je objavila video o osam stvari kojima voli nagraditi svoju djecu, a koje nisu igračke ili slatkiši. "To ne moraju biti jeftine igračke i slatkiši. Također, ne mora koštati milijardu dolara ili biti apsolutno nezaboravno", objasnila je učiteljica u naslovu.

"Pozitivno potkrepljenje (nagrada) može biti sve što je motivirajuće za vaše dijete. Ovo je sjajno vrijeme da se poigrate njihovim hobijima i interesima. Pitajte svoju djecu. Moje dijete je predložilo 'posebnu kupku' za nagradu. Ne bih se toga sama sjetila, ali kupke su za njega bile neuobičajene, pa sada u tome uživa."

"Mene osobno hrana jako motivira, ali ne mogu nagrađivati djecu samo hranom", istaknula je.

U videu preporučuje nagrade kao što su pjenušava kupka, društvene igre u kafiću, obiteljski film, druženje jedan na jedan s roditeljima, privremeno bojanje kose ili ostajanje budnima do kasno.

"Nagrade mogu biti besplatne", navela je Johnson. "Kada ste u nedoumici, vrijeme 1:1 vjerojatno će biti vrlo zabavno za vaše dijete." Zatim je podijelila još dvije ideje: dopustiti djeci da cijeli dan biraju glazbu u autu ili da odu na izlet s bakom i djedom.

Dok neki roditelji snažno vjeruju u nagrade, drugi ne smatraju da one mogu dugoročno motivirati djecu. Važno je da naučimo što je najbolje za naše dijete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.