Tatina i mamina realnost baš i nisu iste, zar ne?

Foto: 123rf
 
SVE  više muškaraca pokušava pomoći partnericama u odgoju djece i neki su vrlo dobri u tome. Rado će otići s djetetom u park ili šetnju, uspješno spakirati torbu za bebu bez da išta zaborave  i svim svojim snagama pokušavaju biti ravnopravni roditelj s mamama. No, podjela zadataka u njihovim očima izgleda malo drugačije od svakodnevice jedne mame. Donosimo najčešće zablude očeva kada misle da rade jednako težak posao kao mame. 
 
1. Čišćenje
 
Dok se tati pod čišćenjem podrazumijeva da jednom tjedno iznese smeće i povremeno pokupi hranu koja je djetetu ispala na pod tijekom hranjenja, dobro znamo da je to daleko od istine. Tatina verzija detaljnog čišćenja uključuje papirnati ručnik i malo vode. Nemojte se začuditi ako nakon ovako zahtjevnih zadataka zatraži medalju ili barem obiteljski pljesak za postignuće. Za to vrijeme vi ćete prati i peglati rublje, brisati prašinu, prati prozore, kuhati i čistiti u pravom smislu te riječi bez da to itko primijeti. Nažalost, to je sasvim normalno.
 

 

2. Kupovina
 
Svjesni ste da tatu smijete poslati u trgovinu samo kada imate dovoljno vremena naknadno otići kupiti namirnice koje je zaboravio. Čak ako mu i uručite jasno napisan popis za kupovinu, to vam neće biti garancija da ćete imati sve namirnice za ručak. 
 
3. Spavanje
 
Sigurno ste barem jednom od partnera čuli onu slavnu rečenicu: Zašto si opet tako dugo bila budna? Dragi muškarci, kada vi utonete u zemlju snova, mame konačno imaju dovoljno mira i tišine za odraditi kućanske poslove koje preko dana zbog djece ili drugih obaveza jednostavno ne stižu. 
 
4. Doručak
 
Zašto ne doručkuješ? 
 
Sjedni u miru i jedi!
 
Ove i slične doskočice sigurno slušate svakog jutra. Dok vi pokušavate raditi 100 stvari odjednom, gotovo svaki tata uspijeva pojesti doručak u miru. Mame ako i odluče doručkovati, vjerojatno će to biti tek oko podne kada riješe sve ostalo što je na popisu.
 
5. Korištenje kupaonice
 
Zanimljivo je kako tate uredno mogu obaviti nuždu bez publike, što je mamama gotovo neizvedivo. Tate čak stignu pročitati i novine. Kada ste vi zadnji put pokušali pročitati novine? 
 
6. Predah
 
Dok će tate svoj predah od djece iskoristiti za muško druženje, mame će kada ulove malo vremena za sebe vjerojatno otići u kupovinu namirnica ili odlučiti počistiti kuću. Ako budu dovoljno avanturistički nastrojene, možda će nakon kupanja pokušati nalakirati nokte.

7. Vježbanje 

Tate najčešće stižu vježbati svakodnevno. Mame se moraju zadovoljiti teorijom da su jurnjava za klincima i kućanski poslovi odličan način gubljenja kalorija.
 
Jesmo li što zaboravili?
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.