Suprug slavne tenisačice prisjetio se horora koji je proživio dok je rađala

ALEXIS Ohanian odlučio se boriti da i očevi imaju plaćen rodiljni dopust nakon rođenja djeteta. Na to ga je natjerao horor koji je proživio dok je njegova supruga Serena Williams rađala njihovo dijete.

Za New York Times priznao je da je četiri mjeseca nakon rođenja kćeri Alexis Olympije bio kod kuće kako bi se mogao brinuti o bebi i supruzi koja je skoro umrla dok je na svijet donosila bebu. 

“Serena se nekoliko dana oporavljala u bolnici. Kad smo došli kući, imala je rupu u abdomenu koju je svaki dan trebalo previjati. Bila je na lijekovima i nije mogla hodati”, prisjetio se iskustva s hitnim carskim rezom kojem je slavna tenisačica podvrgnuta zbog komplikacija.

“Serena i ja si srećom možemo priuštiti da ostanemo kod kuće, ali to ne znači da mi nije bilo teško fokusirati se na obitelj i pritom se ne brinuti o poslu”, dodao je.

Kako kaže, zahvalan je što nikad nije bio u situaciji da mora birati između obitelji i posla, ali ipak smatra da demografska politika nije dobro posložena u Americi.

“Prije nego što je Olympia rođena, nikad nisam razmišljao koliko vremena novopečeni roditelji mogu provesti kod kuće”, ističe Ohanian, inače suosnivač Reddita i investitor.

Žene u Americi imaju pravo koristiti 12 tjedana odmora, ali im nije plaćen. Zato se jedna od četiri žene u toj zemlji na posao vraća u roku od dva tjedna nakon porođaja. Očevi uopće ne provode vrijeme kod kuće. 

“Držanje bebe me užasavalo. Bila je tako malena. Što ako je slomim, pitao sam se. Srećom, imao sam vrijeme tijekom kojeg sam sve to uspio svladati i naučiti. To vrijeme mi je pomoglo da dijelim roditeljske obveze sa Serenom. Dvije godine kasnije i dalje nije problem oko toga tko će kćeri promijeniti pelenu, nahraniti je ili napraviti bilo što drugo”, napominje. 

Iskustvo koje je proživio natjeralo ga je da progovori o svim navedenim problemima i danas predlaže da Amerika osigura plaćeni rodiljni dopust i za majke, i za očeve. 

“Briga za Olympiju u prvim mjesecima života naučila me odgovornosti i zbog toga sam danas savjestan otac”, zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.