Šest odličnih stvari koje se dogode kada postanete tetka

Foto: Pexels

ZNANOST tvrdi da je imati sestru dobro za vaše mentalno zdravlje i pomaže vam da živite duže, ali to nije sve. Ispada da ne samo ona, već i njezino dijete utječe na vaš život na brojne pozitivne načine.

Nakon što vaša sestra dobije dijete, počinje posebno poglavlje i u vašem životu.

1. Dobit ćete novog najboljeg prijatelja/prijateljicu

Kad postanete tetka, u nećaku ili nećaku nađete novog najboljeg prijatelja i dobijete novog partnera s kojim ćete ići u avanture.

2. Vaša kreativnost dolazi do izražaja

Sve što ste do sada naučili u životu, možete prenijeti najnovijem članu obitelji. Ova će znatiželjna beba svaki dan postavljati stotinu pitanja i pronaći ćete bezbroj kreativnih načina na koje ćete odgovoriti na njih.

3. Postat ćete odgovorniji

Kad vam sestra rodi, ona nije jedina koja postaje odgovornija. I vi sazrijevate i počinjete gledati svijet drugim očima.

4. Dodatno ćete se zbližiti s obitelji

Vrijeme koje ćete provoditi s nećakinjom ili nećakom potaknut će vas da se prisjetite vlastitog djetinjstva. Valovi nostalgije će vas pogoditi i postat ćete bliži ne samo svojoj sestri, već i roditeljima.

5. Osjećat ćete se kao da možete postići bilo što

Za malog anđela u vašoj obitelji, vi postajete svemoćna tetka, vitez u sjajnom oklopu. Dijete polaže povjerenje u vas pa ćete morati i sami vjerovati u sebe.

6. Razumjet ćete značenje bezuvjetne ljubavi

U vrlo, vrlo kratkom vremenu, beba postaje ogroman dio vašeg života i prioritet pa ne čudi što ćete vrlo brzo shvatiti što doista znači bezuvjetna ljubav, piše Bright Side.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.