Razgibavanje mozga pred Noć vještica: Vidite li jedinog duha sa zlim izrazom lica?

Foto: Cottages and Castles

NOĆ vještica ili Halloween se slavi noć uoči Svih svetih, 31. listopada. Najčešće se obilježava u Irskoj, SAD-u, Kanadi, Puerto Ricu, Australiji i Novom Zelandu, ali se posljednjih godina proširio i u ostatak svijeta.

Noć vještica je nastala na temelju keltskih poganskih obreda u slavu žetve, a danas se obilježava maskiranjem u likove poput vještica, vampira, duhova ili zombija. Osim toga, mnogi svoje domove ukrašavaju bundevama, paukovim mrežama, kosturima i sličnim ukrasima. Sve to u svrhu zastrašivanja jer se u prošlosti vjerovalo da se tako tjerala smrt uoči Svih svetih.

Kako biste tom prilikom razgibali moždane stanice i bacili se u "potragu za duhovima", škotska tvrtka Cottages and Castles odlučila je napraviti prigodnu zagonetku koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama.

Na žalost mnogih, ne mogu svi duhovi biti poput svima omiljenog Caspera, pa se tako na fotografiji na kojoj su brojni dobri duhovi okupirali ukleti dvorac nalazi i jedan duh sa zlim izrazom lica. Vidite li ga?

Zaposlenicima ove tvrtke je prosječno trebalo oko dvije minute i 37 sekundi da pronađu najstrašnijeg duha. 

Koliko je vama vremena trebalo?

Ako ga još uvijek niste pronašli, niže u članku potražite rješenje:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.