Psihologinja dijeli pet jednostavnih načina za poboljšanje odnosa s djecom

Foto: Pexels

Odnos s djecom ključan je za njihov rast i razvoj. No, zbog današnjeg ubrzanog i modernog načina života, roditelji ponekad mogu zanemariti ovu važnu vezu. Srećom, dječja psihologinja i edukatorica za odgoj, Jaimie Bloch, na Instagramu je otkrila pet jednostavnih načina kako poboljšati odnos s djecom.

1. Sudjelujte u maštovitim igrama koje se temelje na njihovim interesima

"Na primjer, moja kćer voli konje, pa se pretvaramo da jaše konja tako što poskakuje gore-dolje na mom krilu", pojasnila je Bloch u objavi.

2. Učinkovito komunicirajte

Psihologinja je u objavi istaknula važnost razgovora s djecom. Ključno je aktivno ih slušati dok nam pričaju o svojim brigama, događajima, interesima i ostalom.

3. Pokažite zanimanje za njihove interese

"Pitanjima možete stvoriti prilike za djecu da s vama podijele svoje strasti i zanimacije", savjetuje Bloch.

4. Pružajte im prilike za istraživanje 

Roditelji bi trebali omogućiti svojoj djeci da istražuju i uče o stvarima koje ih zanimaju te koje ih čine sretnima, kaže psihologinja. To može potaknuti njihovu znatiželju i želju za daljnjim učenjem.

5. Stvarajte vremena za iskustva i pružanje prilika za neovisnost i izgradnju samopouzdanja

Djeci trebamo osigurati prilike ili stvoriti okruženje u kojem mogu graditi neovisnost i samopouzdanje, ali svejedno možemo biti uz njih u tim trenucima, tvrdi Bloch.

"Važno je pokazati zanimanje za interese naše djece, čak i kad se ti interesi ne podudaraju s našima. Način na koji reagiramo na njihove strasti i zanimacije može utjecati na naš odnos s njima i na način kako s nama komuniciraju", zaključila je psihologinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.