Poučna i urnebesna priča o superjunacima koja će oduševiti vaše klince

Foto: Promo

VAŽNO je kako knjiga počinje. Ona prva rečenica koja će vas čvrsto uhvatiti te vas neće pustiti sve do posljednje stranice. A kada govorimo o počecima, urnebesan roman „Moj brat, superjunak” Davida Salomonsa, uistinu starta odlično:

„Moj je brat superjunak, što bih i ja bio postao da mi se nije piškilo.” Da, svakako vrlo neugodna situacija zbog koje se propušta stjecanje supermoći. Junak ove priče, jedanaestogodišnji Luke, govori nam o svojim doživljajima u prvom licu, i odmah ćete ga zavoljeti. Iako je upravo on veliki ljubitelj stripova o superjunacima te vrstan stručnjak za svakog pojedinog, ta čast pripadne njegovu bratu Zacku.

„Iako nije superjunak od rođenja, pitam se nisu li naši roditelji, odlučivši mu dati ime Zack, ipak naslućivali da će jednog dana, oboružan plaštem i maskom, on spašavati siročad iz zapaljenih zgrada. Mislim, stvarno! Pa to čak i nije ime, već zvučni efekt! Bum! Tras! Zack!” Već na prvoj stranici jasno je da će knjiga biti jako zabavna i otkačena. A u tom se tonu i nastavlja.

Ovo je prva knjiga iz serijala o dvojici braće u kojem je jedan slučajni superjunak, a drugi, naš narator Luke, njegov mentor. Sve se dogodilo u nekoliko minuta kada je Luke obavljao nuždu; sletjela je transdimenzionalna svemirska letjelica te je biće imena Zorbon dalo Zacku u zadatak spasiti oba svemira. Oba, pitate se? Aha, njihova kućica na drvetu dodirna je točka dvaju svjetova. Da bi se to ostvarilo, Zack je dobio šest nadnaravnih moći. 

No prije spašavanja svjetova, superjunak mora dobiti ime. Zacku se sviđa Starman. „Hm, oprosti, ali već postoji Starman. Mogao bih te tužiti!” I tako je naš junak dobio slično ime, ali ono bez autorskih prava: Star Lad. 

Luke je isprva ljubomoran jer je svakako on trebao biti taj koji će postati junak. No ubrzo nadvlada bratska ljubav i odgovornost prema zadatku te njih dvojica zajedno kreću u avanturu svih avantura...

Knjiga „Moj brat, superjunak” stigla je kao naručena. U vrijeme kada Marvelovi filmovi pune kinodvorane te gotovo svakodnevno imamo prilike upoznati nekog novog junaka na filmskom platnu, roman o dvojici braće koji su naglavce ubačeni u opasnost te im je dana velika odgovornost oduševit će klince. Svi koji vole plašteve, maske, nemoguće situacije i iznimno kvalitetan humor, uživat će u čitanju. Nadamo se da će ovo postati veliki hit jer je jedna od knjiga uz koju će klinci zavoljeti čitanje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.