Pomognite školarcima da imaju bolju dnevnu rutinu i pritom konačno nauče na sat!

Screenshoot: Facebook

DVIJE muhe jednim udarcem! Pitajte današnje klince koliko je sati i oni će vam bez problema pročitati brojke s mobitela ili nekog zaslona, a zna se da bi već morali znati i na sat s kazaljkama. Dobro ga je stoga imati, da nauče i da uz pomoć običnog sata na kazaljke stegnu puno bolju dnevnu rutinu.

Krenula je škola, a s njom i gomila obaveza. Ovisno naravno kada vam dijete ide u školu - u smjenama, uvijek ujutro, u boravak - po tome se ravnajte. Ukoliko vaš školarac u školu ide u smjenama, a ujutro je već dovoljno veliki da bude sam - ovaj će vam trik možda još bolje doći jer će se dijete prema njemu moći zaista lakše ravnati.

Ako još niste shvatili o čemu pričamo - predstavljamo vam super ideju koja kruži internetom - jednostavno nabavite običan, najobičniji zidni sat, rastavite ga i na podlogu sata iscrtajte polja različitih boja. Možete se povesti primjerom sa slike ili videa, ili napraviti svoju rutinu - od kada do kada je vrijeme za zadaću, od kada do kada vrijeme za igru, za večeru, kupanje i spremanje za spavanje.

</if

Možete i jutarnji dio raspodijeliti na vrijeme buđenja, doručka i učenja/zadaće prije škole - na posebnom satu koji će stajati tamo gdje vaše dijete prijepodne obično boravi.

Na taj će način vaše dijete puno lakše prihvatiti dnevnu rutinu koja je iznimno važna za razvoj vašeg djeteta, za stjecanje njegove samostalnosti i organiziranost. Uostalom, tako ćete konačno malo i vi predahnuti jer kada vam dijete poslije kaže da se još nije izigralo, ili da još nije gladna, ne spava mu se - vi samo pogledom pokažite na sat. Tako ćete umjesto gomile nagovaranja i pregovaranja sada konačno moći reći samo tu jednu jedinu rečenicu - Molim te - pogledaj na sat!

A tako će vaše dijete puno prije i puno lakše konačno naučiti čemu služe kazaljke i koliko one pokazuju sati.

No, valja ipak pripomenuti jednu stvar - nemojte cijeli sat obojiti u šarenilo, tako će se dijete kojemu je još uvijek potrebno jednostavno rješenje, teže snalaziti na njemu.

I ne zaboravite obojiti ih i njima omiljenim bojama - neka one budu spremne za njihove omiljene aktivnosti - igru i maženje prije spavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.