Pet znakova koji ukazuju na kompliciran odnos s roditeljima

Foto: Shutterstock

Bez obzira na to je li riječ o nedostatku komunikacije, površnosti u međusobnom poznavanju ili suviše prisutnim granicama, svaki odnos nosi sa sobom svoje specifične izazove. To se odnosi i na roditeljstvo.

Neki ljudi u odrasloj dobi mogu još uvijek imati komplicirane odnose s roditeljima zbog neriješenih situacija iz djetinjstva. Ovi znakovi mogli bi na to ukazivati.

1. Oni nikada ne zovu, ili vi ne zovete

Komunikacija između roditelja i djece često može biti rijetka ili odsutna. Ta distanca može proizaći iz nedostatka zajedničkog vremena ili dubljeg poznavanja.

2. Ne poznajete se zapravo

Odrastanje s roditeljima ne jamči duboko poznavanje njihove osobnosti. Ovaj nedostatak otvorenosti može rezultirati površnim odnosom u kojem se djeca i roditelji zapravo uopće ne poznaju.

3. Ne postoje granice

S druge strane, previše informacija može biti problem. Unatoč tome što možda znamo gotovo sve o roditeljima, pitanje je koliko trebamo znati. Pitanja o intimnosti ili teškoćama u vezi možda su informacije koje roditelji ne bi trebali dijeliti s djecom. Tako se čuva privatnost i održava zdrav odnos, piše Hack Spirit.

4. Niste ih vidjeli godinama

Razdvojenost od roditelja može proizaći iz raznih kompliciranih situacija, što može rezultirati dugotrajnim razdobljem bez susreta.

5. Pokušavaju vas kontrolirati

Roditelji koji se miješaju u sve aspekte života djece mogu stvarati komplicirane dinamike. Ovaj oblik roditeljstva može proizaći iz ljubavi ili tjeskobe, ali često rezultira nedostatkom autonomije kod djeteta. Ako nas roditelji još uvijek pokušavaju kontrolirati, to je zato što im to dopuštamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.