Ovako vam drage žene izgleda prava pravcata žena

Foto: Index 

ČESTO gledamo na filmovima ili raznim emisijama, žene u situacijama kada kuhaju ili spremaju kuću, bave se djecom ili uređuju cvijeće. Ne znam da li je i vama to zapelo za oko, ali ja se svaki put pitam zašto to nije zornije prikazano, zašto nije prikazana stvarna žena u takvim situacijama? Jer ne mogu ne primijetiti da su te žene uvijek lijepo odjevene,  u neke fine košulje ili vestice,  lijepih pastelnih boja, nerijetko i sa lijepom ogrlicom, kose složene u urednu frizuru,  ili uredno spuštenu u valovitim pramenovima.  Sa uvijek uređenim, nalakiranim noktima, finom šminkom, decentnim naušnicama.  Većinom su tu i krasne hlače na crtu ili suknje primjerene dužine, na nogama fine salonke. Tako na filmu izgleda žena koja radi po kući, kuha, usisava, pegla, daje djeci doručak,  reže ruže iz svog vrta za vazu u boravku. I dok to tako gledam,  posramim se svoje odjeće i svog izgleda dok ja uređujem i spremam svoj dom, bavim se svojom djecom. 
 
Stvarna žena zaista izgleda daleko drugačije od onog što nam zorno prikazuju na svim programima. Stvarna žena najčešće skupi kosu u rep da joj ne smeta prilikom obavljanja kućanskih poslova ili jednostavno  je ukroti nekom kopčom. Šminka? Da, baš. To  joj svakako prvo padne na pamet, nanošenje ruža Chanel ili Maybelline.  Oblači neku staru trenirku za po doma, ili staru majicu, tajice. Meni je najdraža stara ljubičasta trenirka koja ima rupu ispod koljena jer ju je razderao pas prilikom igre.  I tako naoružana, Stvarna žena spremna je uhvatiti se u koštac sa svakodnevnim kućanskim poslovima.  Pripremanje ručka, dinstanje luka, krčkanje raznih umaka,  variva,  nerijetko ostavi pečat na majicama, miris hrane lijepo se prožme vašom kosom. I tako flekava, i mirisna Stvarna žena uhvati se pranja i čišćenja kuhinje, kupaonice, sve sa noktima sa kojih se oljuštio fini lak. Neke košuljice, suknje,  koje su nam drage, moraju se oprati na ruke da se ne unište, da ne izgube na  boji, na finoći materijala i tu ne štedimo svoje ruke.  Sve to uzima svoj danak, bez obzira koliko kremica kasnije nanosile.
 

Stvarna žena  priprema večeru za društvo, potrudi se oko raznih delicija i nikada ne glumi kako je to sve bilo „Čas posla“, kako se nije umorila, kako to sve znanje ima u malom prstu. Stvarna žena priznaje da ne zna sve moguće recepte, priznaje da  joj puno puta nije uspio neki kolač ili neko komplicirano jelo. Stvarna žena priznaje da joj  je uništena fina košulja jer ju je peglala pod pogrešnom temperaturom. Stvarna žena priznaje da joj se u mašini ofarbao veš, priznaje da joj ne uspijeva sve cvijeće,  priznaje da nije savršena majka. Ne teži nečemu savršenom jer zna da to ne postoji. Stvarna žena živi stvarni život. Ne pretvara se biti netko drugi.  Ne prosipa svoju energiju dokazivanjem da je  najbolja, da  sve zna i sve može.    

Stvarna žena ne glumi da je uvijek savršeno dobre volje, da je uvijek nasmijana, sretna, zadovoljna. Ona pokaže da je slomljena, da je tužna, da nije uspjela u nečemu što je silno željela. I ne boji se to pokazati. Stvarna žena ne boji se pokazati svoje emocije, svoje strahove, svoje boli, svoje ljubavi. Stvarna žena se daje, ali želi i da prima. Stvarna žena zna kako da uživa u šalici toplog čaja, sama, u tišini svoga doma. Zna kako se prepustiti mislima, rasteretiti nebitnim stvarima, zna da joj pogled na nepospremljenu kuću neće unijeti nemir. Jer zna da ne mora biti rob svoga doma i  da ne mora sve svake sekunde biti na svom mjestu.
 
Stvarna žena pri ulasku u svoj dom skida salonke na visoku petu,  bosa korača  toplim podom, osjeća olakšanje. Skida grudnjak, osjeća  se slobodno i opušteno. Suknja, ili uske hlače, sve bačeno je na stolicu, sve ono što ju je sputavalo tijekom dana kao oklop, bačeno je u jedan dio sobe. Navlači  ono u čemu se osjeća svoja, nesputana, opuštena.  Stvarna žena navije muziku do kraja ako joj se pleše u tom trenu, ili jednostavno sjedne u naslonjač u tišini i gleda u jednu točku.  Stvarna žena nema potrebu 24 sata na dan svima biti na raspolaganju i slušati samo tuđe želje i prohtjeve, nekad  tu želju otpuhne poput dima od cigarete. 
 

Stvarna žena ne ide navečer leći u krevet sa sjajno iščešljanom kosom, kapima parfema  Allure, nježnom šminkom i svilenom spavaćicom na bretele. Stvarna žena  navečer se baca u krevet mrtva umorna i to najčešće u pidžami, ili običnoj  majici kratkih rukava, bez parfema, tek sa kremom na licu, kose skupljene u rep ili  tek spuštene iz cjelodnevno nošenog repa.  

Tako da,  sve  one žene koje se osjećaju pomalo loše i posramljeno kada gledaju ove druge, fino uređene, dotjerane žene  u svakodnevnim kućanskim obavezama, ne trebaju se osjećati loše.  To je samo film, samo mašta, samo vizija nekog tko  takav život ne živi.  Stvarne žene su svuda oko nas, one žive stvarne živote. 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.