Ovakav ples nikada niste vidjeli: Mame oduševile nastupom s bebama u nosiljkama

Foto: Facebook

POSTOJI li išta ljepše od plesa u paru s najdražom osobom na svijetu? Iako ste možda odmah pomislili na ljubav svog života, ovog puta je riječ o djeci.

Internetom se ekspresno širi video nastupa skupine majki koje su pred žirijem showa "Italia's Got Talent" zaplesale u društvu svojih potomaka. No, kada ga pogledate, postat će vam jasno i zašto. Njihov nastup sasvim sigurno će biti najslađa stvar koju ćete danas vidjeti:

Ideja ovih mama je krenula od kombinacije potrebe za maženjem, blizinom i kontaktom sa svojom novorođenčadi, ali i željom majki da ostanu aktivne i vrate se u formu nakon porođaja, a rezultirala je genijalnim plesom koji je sve oduševio.

Inače, ova neobična skupina plesačica plesala je na note jedne od najpoznatijih pjesama Lorenza Cherubinija, The navel of the world (Pupak svijeta). Osim svojim briljantnim ritmom, pjesma se odlično uklopila u cijelu priču i tekstom.

Nosiljke, odnosno marame, mnogim su mamama pravi spas. Prednosti takvog nošenja su brojne. 

Mnoga istraživanja pokazuju kako su djeca koja se nose u maramama, oblikovanim nosiljkama poznatijim pod nazivom "klokanica" ili pak u slingovima, aktivnija, više i bolje spavaju, brže uče, puno manje plaču, imaju bolji imunitet, bolje napreduju na težini i u visini, imaju stabilnije otkucaje srca i pravilniji ritam disanja, bolje podnose refluks, i tako dalje. Ukratko, bebe su opuštenije jer se uz majku ili oca osjećaju sigurnije, a istovremeno osoba koja ih nosi ima slobodne ruke za obavljanje svakodnevnih zadataka. 

U posljednje vrijeme su brojni roditelji otkrili sve te prednosti pa nas je tako nedavno oduševila i mladenka koja je do oltara hodala s djetetom u nosiljci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.