Otac dao ultimatum razmaženoj 19-godišnjoj kćeri pa podijelio internet

Foto: Shutterstock

JEDAN otac podijelio je korisnike Reddita svojim ultimatumom koji je dao razmaženoj 19-godišnjoj kćeri. Rekao joj je da je vrijeme da pomogne oko čuvanja sestrične ili počne plaćati stanarinu.

Na početku objave otac je objasnio da sa suprugom ima troje djece. Krajem prošle godine, nakon što mu je preminula šogorica, koja je bila samohrana majka, par je udomio i 4-godišnju sestričnu. 

"To je bila ogromna promjena za sve nas. Ali moja 19-godišnja kći Tina žalila se otkako smo je doveli u kuću. Kad god bi dijete napravilo nešto što se njoj ne sviđa, glasno bi komentirala da zato nikad neće imati djecu", napisao je otac.

Zbog posla roditelji svaki dan 2 i pol sata ne mogu čuvati sestričnu. Dvoje djece pristalo je uskočiti dva dana u tjednu, a roditelji su zamolili Tinu da preuzme brigu preostala tri dana. Ona je odbila, rekla je da nema djecu i da neće čuvati ni tuđu.

"Tada sam joj postavio ultimatum. Ili će čuvati sestričnu ili će početi plaćati stanarinu. Počela je vrištati pa na kraju pristala čuvati dijete jer je shvatila da nema izbora. Optužila me da sam seksist i da diskriminiram njezina uvjerenja", dodao je otac pa upitao druge je li pogriješio.

"Nisi. Mislim da je pošteno da odvoji 7 i pol sati tjedno u zamjenu za besplatnu sobu, hranu i režije", kaže jedna osoba.

"Ona je odrasla osoba koja ne plaća stanarinu. Vaš ultimatum je na mjestu, pogotovo kad je njen doprinos tako mali. Nebitno je ima li djecu ili ne, ovdje govorimo o čuvanju. Nema potrebe da djecu tretira kao čudovišta", smatra druga. 

Ipak, neki kažu da je u krivu.

"Ti i supruga odlučili ste uzeti to dijete, vi ste odgovorni za brigu o njoj, a ne vaša kći. Kažnjavate je zbog svog izbora", tvrdi treća osoba.

"To nije odgovornost vaše djece. Koristite ih za čuvanje sestrične. Tini ste ugrozili stabilnost i nije čudo da je ogorčena", zaključuje četvrta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.